Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért vannak ilyen hülye...

Miért vannak ilyen hülye szabályok a MÁV-nál?!

Figyelt kérdés
Jöttem haza Kiskunfélegyházáról az első vonattal,épphogy elértem.Berobogtunk Kecskemétre,el akartam rohanni jegyért Bp.-re amikor bemondták hogy a Budapestre tartó járat azonnal indul.Gondoltam akkor majd veszek a kallertól.Jött is és mikor jegyet kértem felháborodva közölte hogy csak pótdíj ellenében fog jegyet adni ez a szabály ,mivel Kecskeméten illetve Kiskunfélegyházán is volt jegykiszolgálás.Nos Félegyházán épphogy elértem a vonatot Kecskemétig nem jött hozzám kalauz,az átszállásra meg alig volt egy percem!Most akkor ki a hibás?!
2012. szept. 30. 21:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nem értek:

Kiskunfélegyházáról közvetlen vonatok vannak Bp-re -óránként!

Miért kellett leszállni Kecskeméten?

2012. szept. 30. 21:36
 12/26 intrepid ***** válasza:
0%
Figyelj! Régi mondás, hogy a vasutasnak még a szomszédja is hülye. A hülye szó fokozása a nyelvtan szerint, hülye, hülyébb, leghülyébb, póstás, rendőr, vasutas.
2012. szept. 30. 21:46
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

" póstás,"

Sokat járhattál nyelvtan órára...

2012. szept. 30. 21:47
 14/26 anonim ***** válasza:
35%

Akkor talán ki is egészíthetnénk:

A hülye szó fokozása a nyelvtan szerint, hülye, hülyébb, leghülyébb, póstás, rendőr, vasutas,...intrepid !

2012. szept. 30. 22:02
 15/26 anonim ***** válasza:
Jogos volt. Amúgy ha nem gyorssal mentél hanem sebessel vagy személlyel akkor jó hülye voltál, be kellett volna mondani egy közbenső megállóhelyet és onnan kérni a jegyet. Vagy ahogy írták a többiek előre megvenni a jegyet.
2012. szept. 30. 22:36
 16/26 A kérdező kommentje:

Na akkor összefoglalom mégegyszer hogy a sok okostojás is megértse!

1.azért szálltam át Kecskeméten,mert az első vonat(04:10) nem megy közvetlenül Pestre!

2.Félegyházán (nem az én hibámból,havernak nem indult a kocsija,úgyhogy futás volt :))épphogy elértem a vonatot!

3.Nem tudtam elölre hogy vonattal fogok visszajönni,így nem is vettem jegyet elölre,a melóba viszont be kellett érni! 4.Mivel késett a Félegyh.-tól Kecskemétre menő vonat ALIG VOLT 1 PERCEM HOGY ÁTSZÁLLJAK!

5.Mivel 1000éve nem jártam Máv-al,honnan a jó édes ....-ból kéne tudnom hogy ilyen szabályokat állitanak be ,merthogy régen ilyen nem volt az fix!

ja és nem fikázni akarom a máv-ot vagy a kalauzt(aki jelen esetben igencsak bunkó módon közölte a tényeket),csak nem tudom miért a becsületesen jegyet venni akaróval kell kicseszni!Elnézést hogy nem blicceltem!!

Kösz ha végigolvastad!

Ja és ez nem ma történt

2012. szept. 30. 22:48
 17/26 anonim ***** válasza:
Attól, hogy Kiskunfélegyházáról az első vonat nem megy fel BP-re még megveheted onnan BP-ig a jegyet. Ez ezer éve így van.
2012. szept. 30. 22:51
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"merthogy régen ilyen nem volt az fix! "

Nem tudom neked mi a régen, de ez a szabály már a háború környékén is életben volt...

Mindig is a pénztárban kellett menetjegye váltani, ha arra a felszállás helyén lehetőség volt.

2012. szept. 30. 22:51
 19/26 A kérdező kommentje:
Kedves Mr.flash:tényleg nem érted vagy csak nem akarod megérteni?Ha Félegyházán még elmegyek jegyet venni akkor tuti lekésem!Mivel életemben elöször jártam arra vonattal közbeeső állomást nem tudtam volna mondani
2012. szept. 30. 23:01
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja, az kiesett. Este van már, bocsi.Megyek betérdelek a sarokba. :D

Viszont technikailag akkor is igaza volt a kallernak, neki ez a munkája, hivatalból g*ci. A stílus már más kérdés, de hát mint tudjuk nem diplomatákat vesznek fel ilyen munkakörbe.

2012. szept. 30. 23:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!