Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Horvátországban járatritkításo...

Horvátországban járatritkítások vonatozás terén?

Figyelt kérdés

Még a múltkor olvastam az interneten, hogy a horvátok több nemzetközi járatokat szeretnének megszüntetni.

A hírben konkrétan a Budapest-Beli Manistir-Osijek-Sarajevo vonat volt feltünteve.

Konkrétan tudtok több információt mondani?? Sokszor járok Horvátországba, és eléggé kicsesznének nemcsak velem, hanem mindenkivel, ha mindez bekövetkezne.

2012. szept. 12. 07:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez így van, kb fél éve tény, hogy a horvátok megszűntetik a nemzetközi vonatok nagy részét...

Ahogy hallottam, a Kvarnertől és a Zágrábtól, valamint az Istriától és a Drávától biztosan búcsúzunk, a Maestral még kérdéses... (Ezek a vonatnevek.)

Szarajevó miatt téged leginkább a Dráva érint ha jól tévedek.

2012. szept. 12. 08:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Split-be és Zágrábba szoktam járni, és a Kvarner IC-vel Zágrábig, és onnan pedig belföldi IC-vel tovább...Remélem, még nem tutifix a döntésük. Ha meszüntetik a Kvarnert, hogyan utazzak, utazunk Horvátországba, ha busz jóformán nem megy, a repülőről nem is beszélve.

Kvarner IC-n mindig sokan utaztak, a többiről nem is beszélve.Gondoljatok bele, nemcsak nyáron Adria az Adria, hanem az év minden napján, és nyár kivételével csak átszállással mehetünk Splitbe (az Adriát nem szeretem).....Horvát ismerősöm is kérdeztem, Ő nem tudott információt mondani nekem.

2012. szept. 12. 08:57
 3/4 anonim ***** válasza:

A horvát vasutat kellene meggyőzni nem minket :) A horvát szabadulni akar a nemzetközi vonatoktól, mert nem tetszik neki a magas PHD (Pályahasználati díj) .

Ha a társvasút (MÁV-Start) átvállalná a PHD-t akkor lelkük rajta, a horvátok felől járhatna a vonat, csak nekik ne kerüljön pénzébe...

A MÁV meg nem tudja olyan olcsón adni a jegyet, hogy meg is teljen a vonat, és ne is legyen ráfizetéses. Ráadásul a nemzetközi járatok nem képezik a közszolgáltatás részét azok tisztán üzleti alapon működnek. (Azért igyekeznek bevonni őket a közszolgáltatásba belföldi megállásokkal)

Tavaly ugyanennek lett az áldozata a Venezia EN. Az olasz olyan magas árat kért érte, amit az isten nem tudott megfizetni...

2012. szept. 12. 09:16
 4/4 A kérdező kommentje:

Lényegében saját magukkal is kicsesznek, ha szüntetnek meg járatokat stb. Idegenforgalomra gondolok.

Így senki se fog utazni (legalábbis Magyarországról) Zágrábba vagy Splitbe. És gondolom, nemcsak Magyarország felé vonatkoznának a járatritkítások, hanem Ausztria/Bosznia/Szlovénia/Szerbia felé is.

Utaztál már ezen járatokkal?

Egyébként sok a külföldi is, nemcsak nyáron...

Mindenesetre jó lenne, ha reggeli Kvarner IC megmaradna, és Zágrábból délutánonként vissza . Szeptember 5-én például tele volt.

Friss híreket honnan tudok szerezni?

(Még júliusban annyit hallottam, hogy 49 nemzetközi vonatpárból csak 19-et hagynának meg és abból 4 pár lenne az, ami csak nyáron közlekedne)

Idén volt Pulába is vonat. Vajon mennyire volt kihasználva?

2012. szept. 12. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!