Horvátországban járatritkítások vonatozás terén?
Még a múltkor olvastam az interneten, hogy a horvátok több nemzetközi járatokat szeretnének megszüntetni.
A hírben konkrétan a Budapest-Beli Manistir-Osijek-Sarajevo vonat volt feltünteve.
Konkrétan tudtok több információt mondani?? Sokszor járok Horvátországba, és eléggé kicsesznének nemcsak velem, hanem mindenkivel, ha mindez bekövetkezne.
Ez így van, kb fél éve tény, hogy a horvátok megszűntetik a nemzetközi vonatok nagy részét...
Ahogy hallottam, a Kvarnertől és a Zágrábtól, valamint az Istriától és a Drávától biztosan búcsúzunk, a Maestral még kérdéses... (Ezek a vonatnevek.)
Szarajevó miatt téged leginkább a Dráva érint ha jól tévedek.
Split-be és Zágrábba szoktam járni, és a Kvarner IC-vel Zágrábig, és onnan pedig belföldi IC-vel tovább...Remélem, még nem tutifix a döntésük. Ha meszüntetik a Kvarnert, hogyan utazzak, utazunk Horvátországba, ha busz jóformán nem megy, a repülőről nem is beszélve.
Kvarner IC-n mindig sokan utaztak, a többiről nem is beszélve.Gondoljatok bele, nemcsak nyáron Adria az Adria, hanem az év minden napján, és nyár kivételével csak átszállással mehetünk Splitbe (az Adriát nem szeretem).....Horvát ismerősöm is kérdeztem, Ő nem tudott információt mondani nekem.
A horvát vasutat kellene meggyőzni nem minket :) A horvát szabadulni akar a nemzetközi vonatoktól, mert nem tetszik neki a magas PHD (Pályahasználati díj) .
Ha a társvasút (MÁV-Start) átvállalná a PHD-t akkor lelkük rajta, a horvátok felől járhatna a vonat, csak nekik ne kerüljön pénzébe...
A MÁV meg nem tudja olyan olcsón adni a jegyet, hogy meg is teljen a vonat, és ne is legyen ráfizetéses. Ráadásul a nemzetközi járatok nem képezik a közszolgáltatás részét azok tisztán üzleti alapon működnek. (Azért igyekeznek bevonni őket a közszolgáltatásba belföldi megállásokkal)
Tavaly ugyanennek lett az áldozata a Venezia EN. Az olasz olyan magas árat kért érte, amit az isten nem tudott megfizetni...
Lényegében saját magukkal is kicsesznek, ha szüntetnek meg járatokat stb. Idegenforgalomra gondolok.
Így senki se fog utazni (legalábbis Magyarországról) Zágrábba vagy Splitbe. És gondolom, nemcsak Magyarország felé vonatkoznának a járatritkítások, hanem Ausztria/Bosznia/Szlovénia/Szerbia felé is.
Utaztál már ezen járatokkal?
Egyébként sok a külföldi is, nemcsak nyáron...
Mindenesetre jó lenne, ha reggeli Kvarner IC megmaradna, és Zágrábból délutánonként vissza . Szeptember 5-én például tele volt.
Friss híreket honnan tudok szerezni?
(Még júliusban annyit hallottam, hogy 49 nemzetközi vonatpárból csak 19-et hagynának meg és abból 4 pár lenne az, ami csak nyáron közlekedne)
Idén volt Pulába is vonat. Vajon mennyire volt kihasználva?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!