A vasútállomáson láttam, hogy a diákok a tanítási intézmény és a lakhely között 90%-al váltatnak bérletet, de a máv.hu-n 50%os kedvezmény van írja, akkor most hogy is van?
az iskola és a lakhely között igénybe vehetik a 90%os kedvezményt. csak a pénztárnál kell venni egy igazolószelvényt (kb. 100 ft) amibe beleírják hogy mettől meddig érvényes a kedvezmény, pl. 2012/2013 tanév
az 50%os az a sima diákbérlet amivel utazhatsz bárhova. Ahhoz csak egy diákigazolvány kell.
A nappalis diákok lakhelyük és a tanintézet székhelye között válthatnak 90%-os kedvezménnyel bérletet, hogy olcsón tudjanak iskolába járni. Baráthoz/barátnőhöz menni, haverokkal Pestre bulizni járni nem lehet ilyen bérlettel, mert csak erre az egy viszonylatra váltható, a diákigazolvány alapján adják ki.
Viszont a nappalis diák az országon belül minden más viszonylatra vehet 50%-os kedvezménnyel jegyet. Ha tehát kirándulni, moziba, színházba menne egy másik városba, akkor sem kell teljesárú jegyet vennie.
A levelezős diák a 90%-os diákbérletre nem jogosult és kedvezményes jegyet is csak az iskolája és a lakhelye között vehet. Végül is levelezős, akár dolgozhat is mellette és megkeresheti a teljesárú jegyre valót.
Nappalis vagyok, és csak haza akarok menni, meg vissza a suliba. Nem moziba, színházba, pasihoz, plázázni...nem másik városba.
Akkor kell a diákom és semmi más? Csak mondjam az állomáshon, hogy 90%os diákbérletet kérek?
#1 vagyok
van ilyen bérlet. itt is leírták már hogy miként lehet igénybe venni. De odamész egy pénztárhoz/információs pulthoz a pályaudvaron és ott részletesen elmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!