Budepest bérlet + BKSZ-es vonatbérlet mellé vásárolhatok jegyet, ha a BKSZ kedvezmény határánál tovább utazok?
Szeretnék vonatbérletet venni, viszont a városban a nagyállomásra legegyszerűbb vonattal bejutni, ez egy megálló, viszont erre a távra nem tudok ugye BKSZ kedvezményt igénybe venni. Elvétve van olyan vonat, ami végig megy Pestre, az állomáson mindig átszállok, így ezzel nincs is gond, de ha közvetlen vonattal jövök haza, akkor belém köthet a kalauz, hogy tulajdonképpen kijátszom a BKSZ-t?
Van köze ahhoz, hogy tulajdonképpen az állomásra hogyan jutok be? Mivel vehetjük úgy is, hogy vonattal mentem be az állomásra, és pont azzal a vonattal mentem tovább Pestre.
"Mivel vehetjük úgy is, hogy vonattal mentem be az állomásra, és pont azzal a vonattal mentem tovább Pestre."
Ez így semmiképp nem megy.
A nagyállomás a BKSZ határ?
Ha nem nagy gond pontos állomásnevekkel könnyebben segíthetnék.
Nem kell túl misztifikálni a dolgot.
Sima jegyet kell venni és kész!
BKSZ határ: eddig vehetsz a BEP (Budapest Egyesített Bérlet) mellé vonat, vagy buszjegyet.
Semmi extra, csak ennyi!
"mert megvan szabva, hogy mondjuk a Balaton felé menő vonalon csak Székesfehérvárig lehet venni, ha tovább utazik valaki, akkor nem tud venni a Bp bérlethez kiegészítő jegyet."
- Ennek két oka lehet:
1. az a vonat, amely tovább is megy, nem személy- vagy gyorsvonat, vagyis a Budapest-bérlet nem érdekel senkit.
2. Át kell szállnod Székesfehérváron. Ez esetben viszont miért kellene pótjegyet venned utána? Pont ugyanannyiba kerül az utazás.
Miért ne lenne személy/gyorsvonat, mi más lenne? :) Kapásból van siófoki, nagykanizsai személyvonat a Déliből, leginkább kora reggel, meg késő este. Ha meg gyorsvonattal jövök, ugyanúgy jár BKSZ Fehérvárig.
Közben utána is néztem, és van olyan hogy válthatósági határállomás, eddig érvényes csak a BKSZ.
Válthatósági határállomás
(A kiegészítő jegy/bérlet eddig az állomásig váltható!)
Itt is van a válasz!
Akkor meg, mi a gond?
"egyet onnan az uticélomig, csak akkor én leszek a mocskos csaló, aki csal, közben meg csak van eszem, és kihasználok egy kiskaput."
Valóban csaló leszel mert ez szabálytalan. Persze nevezhetjük kiskapunak is, de akkor a tolvaj sem tolvaj csak leleményesen kihasználja a biztonsági kiskaput...
Ilyet nem csinálhatsz. Kész pont. Szabálytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!