Ebbe beleköthet a kalauz? Vagy akkor hivatalosan mire jár a 90%-os jegy?
Emelt családi pótlékot kapunk a hónap végéig, és addigra van is egy erről szóló hivatalos okmány, lepecsételve, ami kimondja, hogy 90%-os kedvezménnyel utazhatok a MÁV vonatain.
Ma elmentem kedvezményes vonatjegyet venni, amikor elkértek tőlem valami nemlétező kártyát; hiába mutattam be ezt a lepecsételt iratot, azt mondta a hölgy, hogy "ez kevés". Valami olyanról már hallottam, hogy a 90%-os kedvezmény csak fogyatékosoknak szól, ez viszont a MÁV oldalán teljesen érthetetlenül és homályosan van leírva, mindemellett ott még az emelt családi pótlékot a 90%-os kedvezményre való feljogosító okok közé sorolják. Magyarán: elméletileg teljes mértékben jogosult vagyok.
Összefoglalva: ahogyan említettem is, van hivatalos dokumentumom arról, hogy e hónap végéig kedvezményre jogosult vagyok, semmiféle műanyag kártyát viszont én senkitől sem kaptam. A kalauznak ezek után lesz bármilyen joga is megkérdőjelezni az én kedvezményes jegyemet? Egészen idáig senki sem szólt még bele, se jegyeladó, se kalauz, úgyhogy ez váratlanul ért.
"elméletileg teljes mértékben jogosult vagyok."
Elméletileg igen, gyakorlatilag nem ha nincs a kezedben a MÁK kártya! Nem kerül pénzbe, de egyénileg kell azzal a papírral igényelni, amit említettél!
Na, végül csak sikerült kimagyarázni, úgyhogy baj nem lett belőle.
Viszont a MÁV (vagy akárki is legyen a felelős) részéről véleményem szerint ez egy nagyon gusztustalan dolog, hogy nem szólnak, aztán az egyik pillanatban meg eszükbe jut mégis azt mondani, hogy "hoppá, ez így nem jó, itt az ideje kipengetned X forintot büntetésként, hogy azokat a vonatokat üzemeltessük, amelyekre még egy rohadt WC-papírt is lusták vagyunk kihelyezni"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!