A MÁV-nál lehetséges előre megvenni jegyeket úgy, hogy utazás előtt kell ráírnom az utazás dátumát?
Úgy hallottam régen volt ilyen gyűjtőfüzet. Ma is van még?
Nincs a falunkban pénztár, és utálom, hogy a kalauztól kell jegyet venni. Sose ad vissza rendesen, kínos.
Inkább megvennék előre x db jegyet...
Bérlet nem éri meg, mert annyit nem utazok.
Továbbá előre nem tudom, hogy mikor kell utaznom, így előre dátumra sem tudom megvenni, ha városban vagyok...
Ezért kellene egy olyan megoldás, hogy előre megvásárlom, de elég csak utazás előtt kitölteni a dátumot!
Van ilyen? És ha igen, mi a neve, hogy és hol keressem?
Segítsetek!
Köszi
Annyit tudsz tenni, hogy ahol van pénztár, ott biankó (keletbélyegzés nélküli) menetjegyet kérsz.
Ez olyan menetjegy, melyet a felszállás előtt, a pénztárban kellene érvényesítened.
Mivel neked nincs pénztár, így a kalauz érvényesíti.
Az a fontos, hogy ha Te X-ben laksz, Y-ba mész akkor X-től Y-ig kérj egy jegyet, és ez legyen a jegyre ráírva. (Ha géppel adják ki akkor a gép eleve nyomtatja.)
Gépi jegy esetén ki lesz pontozva az érvényesség, melyet NEM TE hanem a kalauz tölt ki, ha a felszállás helyén nincs pénztár. Ha van akkor a pénztárban kell lebélyegeztetni.
Sosem hallottam még "biankó jegyről", de jól hangzik! Pont ilyen lenne jó nekem. Ez olyasmi lehet, mint az a füzet, amiről beszélt nekem egy ismerősöm.
Vennék pár darabot, hogy mindig legyen nálam, ha hirtelen utazni kell. Remélem létezik ilyen tényleg, majd legközelebb rákérdezek valami pesti pénztárban.
Köszi!
(Online szép dolog, de nem szeretem a netes vásárlást, nyomtatót meg nem fogok ezért venni.)
Igen, tényleg létezik, ezért mondtam.
Nem teljesen olyan mint a régi füzetjegy, de hasonló mert nálatok (a felszállás helyén) nincs pénztár, ezért a kalauz érvényesíti. Ha lenne pénztár ott kellene érvényesíteni.
Biankó jegy nekem is működik. Kevesen ismerik, de van!
Nálunk sincs pénztár úgy 10 éve, és most beszélik, hogy jegyautomatát akarnak a megállóba szerelni. Remélem ez nem valósul meg, mert eddig hazánkban sose láttam még jól működő automatát. Az kéne még, bedobom a pénzt, és nem ad ki jegyet. Annál még a csaló kalauz is jobb.
Egyébként 1-es válaszoló! Csináltad már rendszeresen, hogy pontosan adtál a klajzinak? Akkor tudhatnád, hogy elég lehetetlen ügy. Aztán ha nincs kiszámolva, akkor 5-50 forintokat simán nem akaródznak visszaadni. Néha elmegy, legyen jó napja, de rendszeresen durva, főleg úgy, hogy ők cserébe cseppet sem megértőek. Egyszer hazafele egy éjszakai vonaton megakartak büntetni, mert a kalauztól vettem volna jegyet, hisz ha sorbanállok a pénztárnál, akkor elmegy az utolsó vonat. Ilyeneknek én se hagynék rá 5 forint elfelejtett visszajárót sem!
Kérdező! Szokj rá a biankóra, egyszerűbb!
Köszi nektek is a megerősítést!
Automata viccnek is rossz lenne! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!