Mennyibe kerül elmenni Budapestről Szentendrére HÉV-vel?
Néztem a BKV honlapján, de számomra nem igazán informatív, tekintve, hogy nem tudom mennyi km az út, a HÉV díjszabás pedig km-enként van.
Ha pedig csak a kiegészítő jegyet szeretném megvenni (az alap nagyon drága, főleg hogy csak felénél szállnánk fedl amúgy is), akkor hol kell felszállnom? A félárú HÉV jegy diákkal igénybe vehető?
Illetve akad-e más (olcsó) alternatíva Szentendre megközelítésére?
Ez már talán segít: [link]
"Ha pedig csak a kiegészítő jegyet szeretném megvenni (az alap nagyon drága, főleg hogy csak felénél szállnánk fedl amúgy is), akkor hol kell felszállnom?"
- Ahol jólesik. A kiegészítő csupán annyit jelent, hogy Budapest határától, vagyis Békásmegyertől veszed a jegyet, mivel budapesti bérleted van, tehát addig ingyen utazhatsz.
"A félárú HÉV jegy diákkal igénybe vehető?"
- Többek közt.
"Illetve akad-e más (olcsó) alternatíva Szentendre megközelítésére?"
- Ennél csak a stoppolás olcsóbb. Nem tudom, milyen árakhoz vagy szokva, de az utazás ennyibe szokott kerülni, és a volán is kb. ennyibe kerül. Vagy ülj biciklire; úgyis nyár van.
155 ft. - diákigazolvánnyal a "kiegészítő" vagyis a normál 15 km.-es jegy Békásmegyertől,a közigazgatási határtól Szentendrére.
Békásmegyer és Battyhány tér közt egy 320 ft.-os vonaljegyre van szükséged.
Tehát összesen 475 ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!