Megbüntettek már BKV-n, mert nem volt jó a lyukasztó?
Figyelt kérdés
Ritkán utazom BKV-n, akkor jegyet hordok magamnál. Többször előfordult már, hogy hiába próbáltam lyukasztani, nem volt jó a lyukasztó, sem a gépi, sem a hagyományos. Olyan is előfordult, hogy egyik sem működött a buszon!
Na most, legutóbb rengeteg csomaggal utaztam, tömve volt a busz, és a közelemben lévő lyukasztó csődöt mondott. Ha ezután felszáll egy ellenőr, akkor megbüntethet azért, mert nem tudok/nem vagyok hajlandó két bőrönddel és egy hátizsákkal végigverni magamat a buszon a következő lyukasztóig?
Nincs erre valamilyen szabály, hogy biztosítaniuk kell a jegyérvényesítés lehetőségét?
szard le, te hibád 10ből 8utast hidegen hadja a bkv ellenőr.másik buta voltál máskor okosabb leszel semit ne adj neki oda, le szálsz és várod másikat:) semi joga nincsen neki 1 senki.
2012. aug. 8. 15:44
2/10 anonim válasza:
ellenőrfüggő. Ismerősömet pl. nem büntették meg ezért. Megmutatta hogy rossz a lyukasztó, az ellenőr szétszedte és kiderült hogy bele volt tömve egy 5 forintos.
2012. aug. 8. 15:54
3/10 anonim válasza:
Ezt teszi az infláció, régen 10 filléreseket dobáltunk a lyukasztókba!
:D
2012. aug. 8. 16:17
4/10 anonim válasza:
Engem sem bűntetett meg ezért. Mondtam, hogy annál a lyukasztónál próbáltam, nem működött. Odament, megnézte, el volt tömve, visszajött és eltépte a jegyem. Ennyi volt.
2012. aug. 8. 16:54
5/10 A kérdező kommentje:
OK, köszönöm az eddigi válaszokat, de írhattok még, főleg ha történt már büntizés emiatt.
2012. aug. 8. 17:08
6/10 anonim válasza:
Nyíregyházán voltam és vettem jegyet a helyi járaton,de nálunk úgy szokás,h a pilóta érvényesíti a jegyet ha tőle veszi az ember.nem is foglalkoztam vele szépen eltettem a zsebembe.persze,ellenőr felszállt két megállóval arrébb,én meg haláli nyugalommal mutattam neki a kezeletlen tikettet.aszonyga h nincs átküldve a gépen....persze értetlen fej,meg mivan stb.mondtam neki,hogy nálunk a sofőr szokta kezelni ha buszon veszem.ezzel a mozdulattal letépett belőle egy darabot és továbbment a következő utashoz.persze ez nem pest,de hasonlóan működik minden felé a volán. :D
2012. aug. 8. 18:51
7/10 anonim válasza:
Fő szabály:
Budapesten ha 40 kg-os nő vagy, esetleg gyerek, vagy csak gyenge fizikumú felnőtt, akkor az ellenőr mindenbe beleköt, és pótdíjaz ha kell, ha nem!
Ha 100 kg-os benga állat vagy, esetleg rosszarcú cigány, akkor messze elkerül az ellenőr!
Sajnos...
2012. aug. 9. 11:51
8/10 anonim válasza:
Fő szabály:
Ha veszel jegyet és érvényesíted, vagy bérletet és szabályosan használod, akkor nem köt beléd az ellenőr.
Ez egy sztereotíp baromság, hogy 100 kilós állatnak vagy cigánynak kellene lenned, hogy ne kötekedjen.
Velem gyerekkoromban sem kötekedtek soha, bár én képes voltam megvenni időben a bérletemet, ha nem volt jegyem, akkor kilyukasztottam, nem kémleltem mikor jön az ellenőr, ha bérletem volt volt diákom mellé és képes voltam a számot is kitölteni.
Értsd: nem is adtam alapot a kötekedésre.
2012. aug. 9. 11:54
9/10 anonim válasza:
Áprilisban jártam úgy, hogy akkora tömeg volt a villamoson, hogy nem tudtam jegyet lyukasztani(a jegy ott volt a kezemben). Jött az ellenőr rendőri kísérettel, nekik sikerült utat törni a tömegben, én 3 szatyorral nem tudtam. Megbüntetett, és még élvezte is, hogy pont a szülinapomon.
2012. aug. 13. 00:41
10/10 Evelin5687 válasza:
1 es villamos vonalán 2 lyukasztó sem működött 2023 Nov 23 án az egyik villamoson, nem mentem el a harmadikig.. Hiba volt az ellenőr megértésében bízni, ez a túlzott bizalom eddig 12 ezer Ft ba került. Küldtem panaszt emailben, visszanézhetik kamerán hogy többször próbáltam érvényesíteni.. Az ellenőr persze egy vastagabb papírral próbálta, neki érzékete a gép. Ha lesz fejlemény írok még.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!