Július 31-én lehet már használni az augusztusi bérletet?
Nyilván nem...
Ha havi bérletet veszel, az a hónap első napjától a következő hónap 5. napjának éjféléig használható.
(Legalábbis, mikor én ilyeneket vettem, még így volt. Aztán átálltam a dátumosra, úgyhogy bocsánat, ha azóta változott.)
Itt a szegedi diákbérlet leírása (kezdhetted volna ezzel), egyedül a szeptemberi bérlet érvényessége kezdődik korábban, már augusztus 27-én:
"A havi, negyedéves, féléves, valamint éves bérletszelvények a naptári hónap, negyedév, félév, év első napján 0.00 órától az adott időszakot követő hónap 5-én 24.00 óráig korlátlan számú utazásra érvényesek (a szeptember havi Tanuló bérlet érvényességének kezdete: Augusztus 27. 0.00 óra). A bérlet kizárólag a megfelelő fényképes igazolvánnyal (lásd: Utazási feltételek) együtt érvényes utazásra. A megfelelő igazolvány sorszámát a bérletszelvényen a tulajdonosnak tintával, olvashatóan fel kell tüntetni.
A bérletekhez biztosítási szelvény is tartozik, amely igény szerint kérhető."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!