Létezhet, hogy egy buszvezető nem tudja használni a váltót?
hetente egyszer jártam egy későbbi busszal haza iskolából, a busz a szokásos volt, de a sofőrt(idősebb, volt vagy 45-50 éves) addig nem láttam azon a buszon, meg a volánnál sem.
elindultunk, a busz minden váltást megszenvedett, mivel félautómata, előváltós váltó volt benn.
nem sokat mentünk, kb. 5 km-et, már nem bírtam, odamentem előre, és mondtam neki hogy ez előváltós busz, váltót nem így használjuk, először leugatott, mert: van váltókar és kuplung, milyen lehetne ha nem manuális
aztán egy gyors telefont intézett(közben egy buszmegállóban várakoztunk
a telefonba annyit mondott: idejött egy kisgyerek(mint én akkor 17 évesen), és azt mondta nem jól váltok, mert ez ilyen furcsa-valami előváltós busz, utánanéztek, és tényleg az volt, a sofőr is megkapta az utasítást hogy hogy is működik, mindezt 10 perc alatt. és folytattuk utunkat.
én a végállomásig mentem, amikor száltam le, a sofőr mondta hogy várj te gyerek!, megvártam még mindenki leszáll, elkezdi, jövök neked egy sörrel, meg ha a volánhoz akarsz jönni dolgozni, akkor szólj, és elintézem hogy felvegyenek.
"Alapesetben a fordán automata váltós Mercedes csuklós busz dolgozik, néhány hete azonban Ikarus 280-as helyettesíti"
Simán elszokott tőle. Vagy a busz van leharcolva a szokásos volános menetrend szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!