Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet méltányosságot vagy...

Lehet méltányosságot vagy csökkentett pótdíjat kérni a BKV-tól?

Figyelt kérdés

Tegnap a férjemet megbüntették a HÉV-en. Volt nála jegy de elfelejtette kilyukasztani és be is bambult. Szóval teljesen a Ő hibája nem is vitatom. Kapott egy 16000 Ft-os csekket amit 30 napon belül be kell fizetnie. Lehet erre a 16000-es büntetésre méltányosságit kérni az anyagi helyzetünkre hivatkozva, bankszámlával bizonyítva vagy esetleg hogy 16 helyett csak mondjuk 10-et kelljen befizetni.

Volt akinek sikerült bármelyik alternatíva?

2012. júl. 20. 11:42
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Igen Budapesten belül történ a büntetés. Sajnos a veterán csak augusztustól kapható bérletet találtam.
2012. júl. 20. 12:03
 12/25 anonim ***** válasza:

Itt van egy pl:

[link]

Igaz csak 27.-én vehető át, ellenben a 8 munkanapba belefér. (Júl 31.-én jár le a 8 munkanap)

2012. júl. 20. 12:04
 13/25 anonim ***** válasza:

NEMJÓÓÓ!!

Elnézést! :( 8 NAPTÁRI nap van bemutatni nem munkanap. Akkor nem jó...

Vagyis 27.-én jár le pont,(ha a bűntetés napját nem számolják? Ezt nem tudom) de az meg necces.

Vagy esetleg ha megbeszéled az eladóval, hogy 27.-én reggel adja át és megy is bemutatni.

2012. júl. 20. 12:06
 14/25 anonim ***** válasza:

Itt egy júl 31-ig érvényes:

[link]

Ez jó lehet.

2012. júl. 20. 12:10
 15/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kedvesek vagytok! :) Még az igazolvánnyal lesz gond, mert az sajnos lejárt neki. Így gondolom nem fogadják el a bérletet.
2012. júl. 20. 12:11
 16/25 anonim ***** válasza:

Hát úgy nem...

Akkor próbálkozzon be azzal, hogy csináltat egy újat, és ha rákérdeznek a pénztárban, mondja, hogy megvette a bérletet, de észrevette, hogy az igazolványa lejárt. Aztán csak később csináltatott igazolványt hozzá. (Már a bűntetés után.)

Ez elvileg nem tilos.

"Amennyiben az utas olyan arcképes bérlettel vagy diákigazolvánnyal használható tanulóbérlettel rendelkezik, amelyik szelvény a pótdíjazás időpontjában érvényes (azt megelőzően vásárolt), de azt a jegyellenőrzésnél felmutatni nem tudta, úgy a pótdíjazástól számított 8 naptári napon belül a társaság által kijelölt helyen a bérlet bemutatása esetén a pótdíjfolyamat 2.000,- Ft eljárási díj ellenében, éves, szemeszterre szóló és negyedéves bérletek bemutatása esetén 1,000,- Ft eljárási díj ellenében megszűnik. A bérletbemutatás lehetőségével naptári évenként legfeljebb két alkalommal élhet az utas, amennyiben nincs rendezetlen pótdíjtartozása. A kedvezményes éves és az éves összvonalas Budapest-bérletek tulajdonosaira az évi kétszeri korlátozás nem vonatkozik. A pótdíjazást követően vásárolt bérletszelvény bérletbemutatásra nem fogadható el."

Lényegében ha vesztek egy olyan bérletet ami akkor érvényes volt, és kitöltetlen, szerintem nem köthetnek bele.

Ha én úgy döntök, és sok pénzem van miért ne tehetném meg, hogy veszek egy bérletet tartogatom a fiókban, és csak a lejárat előtt pár nappal kezdem használni?

2012. júl. 20. 12:16
 17/25 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld kezecske. :) Tényleg nem tilos. Akkor a bérletet megvesszük és hétfőn meg tudja hosszabbíttatni, mivel most nincs nála.

Szerintem ezzel a BKV is jól jár mert lát valamennyi pénzt behatárolható időn belül.

2012. júl. 20. 12:21
 18/25 anonim ***** válasza:

Az fontos, h a régi igazolványokat nem hosszabbítják, újat adnak, 250 forintért.

Gondolom még az álló formátumú van neki, alul kivágással a bérletnek.

Az új igazolványhoz kell kép is!

2012. júl. 20. 12:23
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudod nem szoktam ilyen trükkökkel segíteni a bliccelőket de a Te kérdésed megfogott, mert látszik, hogy nem notorius bliccelő kérdez, hanem most így jött ki a lépés, emberek vagyunk, tévedünk.

Nem az volt az első, hogy arról érdeklődtél, hogyan verhetnéd át a BKV-t vagy rád találnak-e be tudják-e hajtani a bűntetést? Hanem a méltányosság felől kérdeztél.

Remélem összejön ez a bemutatás!

2012. júl. 20. 12:27
 20/25 A kérdező kommentje:
Mindig veszek jegyet a férjemnek és Ő használja is csak most bebambult. Látta már megállókkal előtte, hogy felszállnak az ellenőrök, de fáradt volt és bebambult. Van egy 3 évesünk és egy 6 hónaposunk aki most fogzik és nem a kipihentség ami jellemző most ránk. Ezek ellenére a férjem hibázott, az oka talán mindegy is és igen is meg kell fizetnie a büntetést, csak nem mindegy, hogy mennyit.
2012. júl. 20. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!