Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Lehet méltányosságot vagy...

Lehet méltányosságot vagy csökkentett pótdíjat kérni a BKV-tól?

Figyelt kérdés

Tegnap a férjemet megbüntették a HÉV-en. Volt nála jegy de elfelejtette kilyukasztani és be is bambult. Szóval teljesen a Ő hibája nem is vitatom. Kapott egy 16000 Ft-os csekket amit 30 napon belül be kell fizetnie. Lehet erre a 16000-es büntetésre méltányosságit kérni az anyagi helyzetünkre hivatkozva, bankszámlával bizonyítva vagy esetleg hogy 16 helyett csak mondjuk 10-et kelljen befizetni.

Volt akinek sikerült bármelyik alternatíva?

2012. júl. 20. 11:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Persze, érthető.

Szerintem összejön ez a bemutatásos megoldás, remélem nem nézegetik a dátumot az igazolványon.

Azárt, ha megvolt, majd jelentkezz sikerült-e.

2012. júl. 20. 12:41
 22/25 A kérdező kommentje:

Ez csak természetes, és mindenkinek nagyon szépen köszönöm az értelmes, segítőkész válaszokat. Azt pedig külön köszönöm minden válaszolónak, hogy intelligens emberek módjára nem lehordani kezdtetek (illetve a férjemet), hanem segítő szándékkal válaszoltatok és utána néztetek a dolgoknak. Megtaláltam ebben a BKV-s esetben is a jót: igen is vannak emberek akik segíteni szeretnének, pusztán jó fejségből, emberségből. Idejüket nem kímélve egy idegen butasága miatt keresgélnek és szurkolnak, hogy összejöjjön!

KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!!!!!!!!! :)

2012. júl. 20. 12:47
 23/25 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Megígértem, hogyha túl vagyunk rajta, akkor írok. Ma a 6 hónapos fiammal nyakunkba vettük a várost és elmentünk a bérletért. Az eladó srác kedves volt így ez jól indult. Csináltattunk másik igazolványt (10 évig jó) és elmentünk az Akácfa utcába. Nagyon féltem, hogy nehogy belekössön a hölgy abba, hogy mai dátumozású az igazolvány, de azt mondta, hogy egyáltalán nem fontos a dátum, lényeg, hogy a bérlet bemutatásakor érvényes legyen. Bemutattuk, 2000 Ft-ot kifizettük így fájdalom mentesen túl vagyun rajta, a férj a fejnosást megkapta a jegy lyukasztásával kapcsolatban. Persze csak finoman. :) Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!

2012. júl. 27. 21:03
 24/25 anonim ***** válasza:

Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült, és hogy jelentkeztél is!

Jók legyetek! :)

2012. júl. 27. 21:24
 25/25 A kérdező kommentje:

Megígértem, hogy jelentkezni fogok és akkor is megtettem volna, hogyha nem sikerül. Köszönöm szépen a drukkolást! Min mindig jók vagyunk.... :) Minden jót Neked!

Szia!

2012. júl. 28. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!