Volt már valami negatív élményetek a 99-es buszjáraton (Budapest)?
Kedden leültünk, roma jön babakocsival és beszólt, hogy álljunk fel, hadd üljön le. Utána pedig beszólt a Társamra, akinek testi visszamaradottsága van egy betegség miatt, és szabályosan gúnyolta. De ennyi.
Kérdező, amúgy józsefvárosi vagy, hogy ilyen szépen írtad le? Általában nyóckerként emlegetik, jobb esetben 8. kerület.
Hobbim a tömegközlekedés, járatokat járok be, fényképezem is járműveket, buszt, villamost, metrót stb. mindent, és igyekszem minden vonalon utazni legalább egyszer. A 99-esre még nem mertem fényképezővel felszállni, még nappal sem. A sokak által szintén fegyencjáratnak emlegetett 24-es és 51-es villamoson már utaztam és bár sok a rosszarcú rajta, de nem történt semmi, a 37-esen is csak egy félrészeg "veszélyes elem" kóstolt be egyszer, de simán ignoráltam és nem vettem fel a beszólásokat így békén hagyott, gázspray volt nálam, kézközelbe is raktam (kabátzseb), de szerencsére akkor sem kellett használni. A már említett viszonylatok is rossz környékeken mennek keresztül ,de sokkal nagyobb biztonságban vagy a villamoson mint az utcán, ott kisebb eséllyel kötnek beléd.
Persze az alapvető óvintézkedéseket mint minden rossz hírű környéken be kell tartani, feleslegesen nem villogunk az értékeinkkel, nem nyomogatjuk a mobilt, nem mutogatjuk az aranyláncot, nem hallgatunk zenét stb. (egyrészt nem veszed észre időben a bajt ha elvonja a figyelmedet másrészt a fülhallgató látszik és rögtön tudják, hogy érdemes megtámadni ,mert van valami értékes nálad (mp3 lejátszó, telefon).
A 99-esre még nem mertem felszállni nappal sem, meséltek róla szépeket. Valóban a helyi bennszülött népség kulturája tetten érhető erősen, szotyizás, cigányhifizés (kihangosított mobilról bömböltetik a zenét), hangos ordibálás egymással stb. Ahogy az 51-es villamos Illatos út körüli szakaszán is tele vannak ilyenekkel (Dzsumbuj ott a közelben), de megszokták, hogy úgymond turisták meg nme közék valók is vannak néha a vilin és inkább csak érdeklődve bámulnak ,mint valami látványosságot, de a többségük ott is szelíd faj, legalábbis én iylenekkel futottam össze ott mindig, érdeklődve végigmér, hogy jéé fehér ember, esetleg max. beszólnak, de inkább csak egymás között, hogy né má' ott egy "mádzsár", de ennyi. Pár megálló után le is szállnak.
A 99-est meg ugye Határ út Blaha között kvázi metrópótlóként használják, ezért is olyan az utazóközönség amilyen, plusz ugye az is belejátszik ,hogy a nyóckeren át megy.
A 80-as trolit is metrópótlónak használják ,de az kevésbé gázos helyen megy így azon inkább mosdatlan és büdös csövesek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!