Pozitív vagy negatív dolognak tartod, hogy Budapest még mindig úgy néz ki, mint egy 19. századi város?
"de azért néha ki kellene söpörni a szemetet és lemosni a házfalakat!"
Na igen, ebben az aspektusban meg inkább hasonlít a sötét középkorra!
Én speciel felhőkarcoló-mániás vagyok, de ha rendben lennének tartva az épületek, és tiszták lennének az utcák, nem bánnám. Szép lenne Budapest, csak hát ugye a tisztaság... egyes házak borzalmasan néznek ki.
Szerintem jöhetnének ide felhőkarcolók. Nem feltétlen kell olyan monstrumokra gondolni, mint amilyenek Tokióban vagy New Yorkban vannak, meg lehetne ezt oldani úgy is, hogy az európai stílus megmaradjon. Egyébként sem kellene egész Budapestnek úgy kinéznie, simán lehetnének olyan részei, ahol elférne pár felhőkarcoló. Kicsit unalmas úgy járni az utcákat, hogy mindenhol ugyanolyan típusú épületeket látni. Szép, szép, de egy idő után megunja az ember. Nyugodtan jöhetnek az újítások! Turisták is szívesen látnának szerintem egy-két modernebb épületet, megmutathatnánk, hogy Bp nem olyan elmaradott, és inkább nyugatra húzunk, mint keletre.
Szerintem nem csak Budapest van így,de gondolom ezt te is tudod kérdező.
Épp ma néztem egy műsort a tévében,ahol arról volt szó hogy már elkezdődtek a projektek,és abból van a vita hogy a történelmi belvárost le akarják bontani , és irodaházakat építeni oda meg felhőkarcolókat.
az a baj, hogy azokban a felhőkarcolókban is nagyrészt irodák lennének. amikre kb annyira van szükségünk, mint egy púpra a hátunkon.
nézd csak ezt: [link]
és ez több mint két éves cikk. azóta kb még 100ezer vagy annál is több nm épült, a felük kong az ürességtől, mindenhol molinók, h kiadó meg eladó.
szerintem ameddig egy halom embernek nincs megoldva a lakáskérdése, addig szarjunk magasról a felhőkarcolókra, és építsünk inkább olcsó, élhető lakásokat, ahol normálisan élhet a nép.
na igen, Bp szép, kicsit néha unalmas, de egyik ház sem egyforma a belvárosi bérházak közül.
próbáld más aspektusból nézni, és máris tetszeni fog benne valami, ami miatt nem olyan unalmas.
én pl majdnem naponta végigmegyek a körúton villamossal, de mindig találok valamit, amire érdemes ránézni.
"Pozitív vagy negatív dolognak tartod, hogy Budapest még mindig úgy néz ki, mint egy 19. századi város?"
Budapestnek szép belvárosa van, nem véletlenül jön ide rengeteg turista és nem véletlenül forgatnak itt sok filmet.
A felhőkarcoló nem vívmány, nem feltétlenül üdvözlendő eredmény, hanem egy gazdasági kényszerjelenség: ahol sok irodahelyiségre van szükség és magasak a telekárak, ott kialakul a felhőkarcoló. Jó rondák a felhőkarcolók, semmi szükség rájuk Budapest belsejében. Esetleg a város szélén lehetne felhőkarcolónegyed (Dél-Pesten), ha már elkerülhetetlen, hogy ilyen rondaságok épüljenek.
ma 23:29
A felhőkarcolónegyedek mindig unalmasabbak, mint egy régi belváros, mert nincsenek kis udvarok, nincs élet az utcán, nem keverednek a funkciók (lakás, üzlet, vendéglátás, iroda, közigazgatás) kis területeken belül.
A felhőkarcolónegyedek funkcionálisan nagy egységekre tagoltak, ezért az utcán sietség van és autóforgalom, gyalog szinte senki sem közlekedik, ezért nincsenek kis üzletek és utcára nyíló vendéglátóipari egységek, a lakások távol vannak, a szórakoztató egységek és szolgáltató egységek koncentráltak. Eredmény: éjjel egyes környékek teljesen kihalnak, az utcán üresek vagy csak autóforgalom van, senki sem ismer senkit, ridegség, otthontalanság mindenhol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!