Miért piros színűek a MÁV legújabb beszerzésű, elővárosi motorvonatai? (Desiro, Flirt, Talent)
- Jogszabály alapján? Pl. egy nemzetközi szerződés rögzíti, hogy a különböző országok vasúttársaságai eltérő színeket kell, hogy használjanak, és nekünk a piros jutott. (Ezek ugyanis nem Ferrarik, Porsche-k, amelyek - szinte - csak piros színben léteznek!)
- "Éppen ilyen színben volt!"
Rögtön hozzáteszem, hogy elnézést kérek azoktól, akiket ez a tréfás megjegyzés bántana, hiszen én is tudom, hogy egy vasúti szerelvény beszerzés nem olyan, mint egy autóé, azoknál hosszabb idő eltelik a szerződéskötéstől a festésig, fényezésig.
Viszont arra is emlékszem, hogy a gőzvontatás idején forgalomba állított MÁV kocsik /szinte/ mind feketék voltak, majd később "kikékültek", azt viszont a pályaudvarokról vasútállomásokról - és személyes tapasztalatból is - tudom, hogy a különböző vasúttársaságok kocsijainak színezése egymástól eltérő, országon belül viszont nagyjából egységes.
- Csak! Nincs rá külön magyarázat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!