Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért piros színűek a MÁV...

Miért piros színűek a MÁV legújabb beszerzésű, elővárosi motorvonatai? (Desiro, Flirt, Talent)

Figyelt kérdés

- Jogszabály alapján? Pl. egy nemzetközi szerződés rögzíti, hogy a különböző országok vasúttársaságai eltérő színeket kell, hogy használjanak, és nekünk a piros jutott. (Ezek ugyanis nem Ferrarik, Porsche-k, amelyek - szinte - csak piros színben léteznek!)

- "Éppen ilyen színben volt!"

Rögtön hozzáteszem, hogy elnézést kérek azoktól, akiket ez a tréfás megjegyzés bántana, hiszen én is tudom, hogy egy vasúti szerelvény beszerzés nem olyan, mint egy autóé, azoknál hosszabb idő eltelik a szerződéskötéstől a festésig, fényezésig.

Viszont arra is emlékszem, hogy a gőzvontatás idején forgalomba állított MÁV kocsik /szinte/ mind feketék voltak, majd később "kikékültek", azt viszont a pályaudvarokról vasútállomásokról - és személyes tapasztalatból is - tudom, hogy a különböző vasúttársaságok kocsijainak színezése egymástól eltérő, országon belül viszont nagyjából egységes.

- Csak! Nincs rá külön magyarázat.

#Desiro #piros vonat
2012. jún. 15. 17:24
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
18%
Nagyon ocsmány lett ez a fehér flirt.Maradtak volna az eredeti vörös fényezésnél, az ezerszer jobb volt mint ez.
2015. jan. 1. 16:18
 12/12 anonim ***** válasza:
Nem volt narancssárga festék.
2021. aug. 21. 03:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!