Milyen különbségek vannak a festésen kívül a 2G és 3G IC kocsik között?
Figyelt kérdés
2012. máj. 27. 22:19
1/6 anonim válasza:
Szerintem a 3G sokkal komfortosabb, mint a 2G kocsi. A 2G az a "normál IC", a 3G kocsikban pedig minden székhez van asztal, az asztalnál konnektor, és sokkal kényelmesebb "fotelszerű" ülések vannak. Szóval szerintem sok a különbség.
2/6 anonim válasza:
Kb annyi mint egy régi Suzuki Swift és egy Mercedes C osztály között.
3/6 anonim válasza:
4/6 A kérdező kommentje:
ÉS futásra milyen? MEnnyire ráz? Mennyire halk?
2012. jún. 1. 22:36
5/6 anonim válasza:
Azért a futásuktól nem lehet csodát várni, gyorsvonati kocsik forgóváza van alattuk felújítva. Egyébként nem olyan rossz, néha kicsit ráz, de ez a pályának is betudható. A 2G fékezésnél hangos, mivel tuskófékes, a 3G már nem (tárcsafék).
6/6 Babitron válasza:
Sokminden. Először is az üléseknél már a kocsiba való belépéskor látni lehet, hogy teljesen más az ülés elrendezés. A 3G-s IC kocsikban mindenhol 4-es ülések fognak közre egy asztalt, míg a 2G-s kocsikban ha jól tudom van 8 db ilyen asztalos 4-es hely, a többi egymás utáni dupla ülés. A következő az ülés minősége. A 3G-s IC kocsiknak új ülésük van (2008-as kocsikról révén szó) míg a 2G-ek sokkal régebbi technológia (kétezres évek környékén voltak felújítva). A konnektorok a 3G-s kocsikban minden üléshez vannak, míg a 2G-s kocsikban nincsen (ha jól tudom a Bph mozgássérült szállítására alkalmas kocsikban van egyedül). Futásteljesítmény szempontjából szintén nem említhető egy szinten, mert az újabbik kocsinak teljesen átalakított a forgóváza míg a régi 2G IC kocsinak a régi átalakítás előtti kocsiról származó szintén minimálisan felújított forgóváza van. Fékezni mindkét kocsi tárcsafékkel fékez. Klímájuk megegyezik, csak a 2g-s kocsié 4 évvel öregebb mint a 3g-s kocsié, így néha megmakacsolja magát. Lényegében, van köztük eltérés, de mindkettő komfortosnak mondható ( a rázkódás, remegés a pályaállapotok miatt van túlnyomórészt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!