Ez elírás vagy tényleg így van? 50km-es felnőtt vonatbérlet 35 000 Ft
Törökszentmiklós Pest 82 ezer Ft 120Km kb..
De hát az a baj állítólag a magyar ember nem mobiliss!!
Hát ki fizetné ezt ki bárkinek? Én is csóválom a fejem az árakon.
Szerintem ez nem olyan sok. Ha feltételezzük, hogy dolgozni jársz át, havi 20 napot, az 37200 Ft. A bérlettel viszont kényelmesebb, mert nem kell mindig jegyet venned, ennyi.
Na persze lehetne kedvezményes is a vonat, elvégre így is, úgy is veszteséges. De talán nem mindegy, mennyire :)
Valóban, de tudtommal az árak nem a bérek függvényében változnak, hanem a szolgáltatás értéke határozza meg őket.
Különben ha minimálbért keresnék (azon túl, hogy lehet, nekimennék a Dunának, hogy hiába tanultam tizenévekig, ennél többre nem jutottam), valószínűleg bérelnék egy szobát Nyíregyházán, mert az olcsóbb.
Alapból a munkáltató köteles fizetni a 86%-át a bérletnek.
Így te csak a 14%-át fizeted, ami már vállalható összeg...
Amúgy miért kell ennyire meglepődni?
Számoljuk azt h autóval mész.
Oda-vissza 100 km. Mondjuk az autó már van, és karbantartásra de még autómosásra sem költesz, csak üzemanyagra.
Igazán kisfogyasztású hazsnáltautó 5 litert eszik, az heti 25 havi 100 liter.
425x100 42500 forint úgy, hogy se karbantartás se amortizáció se mást nem számoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!