Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ez elírás vagy tényleg így...

Ez elírás vagy tényleg így van? 50km-es felnőtt vonatbérlet 35 000 Ft

Figyelt kérdés
Nem hittem volna, hogy Debrecen Nyíregyháza vonalon 35 ezerért tud venni vonatbérletet, aki már nem tanul. Miközben a lakosság nagy része 100 ezer Ft alatt keres.
2012. máj. 24. 12:36
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, ez kb ennyi.
2012. máj. 24. 13:07
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Törökszentmiklós Pest 82 ezer Ft 120Km kb..

De hát az a baj állítólag a magyar ember nem mobiliss!!

Hát ki fizetné ezt ki bárkinek? Én is csóválom a fejem az árakon.

2012. máj. 24. 13:23
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem ez nem olyan sok. Ha feltételezzük, hogy dolgozni jársz át, havi 20 napot, az 37200 Ft. A bérlettel viszont kényelmesebb, mert nem kell mindig jegyet venned, ennyi.

Na persze lehetne kedvezményes is a vonat, elvégre így is, úgy is veszteséges. De talán nem mindegy, mennyire :)

2012. máj. 24. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
3.-nak. ha minimálbért keresnél, és kénytelen lennél ehhez utazni, hidd el, rohadtul sokallnád..
2012. máj. 24. 13:42
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Valóban, de tudtommal az árak nem a bérek függvényében változnak, hanem a szolgáltatás értéke határozza meg őket.

Különben ha minimálbért keresnék (azon túl, hogy lehet, nekimennék a Dunának, hogy hiába tanultam tizenévekig, ennél többre nem jutottam), valószínűleg bérelnék egy szobát Nyíregyházán, mert az olcsóbb.

2012. máj. 24. 14:12
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Alapból a munkáltató köteles fizetni a 86%-át a bérletnek.

Így te csak a 14%-át fizeted, ami már vállalható összeg...

2012. máj. 24. 14:48
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy miért kell ennyire meglepődni?

Számoljuk azt h autóval mész.

Oda-vissza 100 km. Mondjuk az autó már van, és karbantartásra de még autómosásra sem költesz, csak üzemanyagra.

Igazán kisfogyasztású hazsnáltautó 5 litert eszik, az heti 25 havi 100 liter.

425x100 42500 forint úgy, hogy se karbantartás se amortizáció se mást nem számoltam.

2012. máj. 24. 14:53
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Oké, 35000 forint az átlagkeresethez mérten tényleg sok, de ha munkába járáshoz veszed igénybe, akkor máris csak 4900 forintot fizetsz érte, a többit a munkáltatódnak kell állnia. Ha pedig nem dolgozol, valószínűleg nem is utazol olyan gyakran, hogy megérje = nem is adsz ki ilyen sokat utazásra. A para az, amikor dolgozol, de mégsem fizeti a munkáltató a részét. Ilyenkor jön a kérdés, hogy jogi útra lehet-e terelni az ügyet és a válasz, miszerint: igen, de akkor esélyes, hogy ugrik a munkahelyed az első adandó alkalommal...
2012. máj. 25. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!