Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Magyar ember miért nem képes...

Magyar ember miért nem képes a mozgólépcsőn JOBBRA kiállni?

Figyelt kérdés

Mást nem zavar?

Aki siet, képtelen elhaladni a sor mellett, mert mások elfoglalják az egész lépcsőt cseverészés közben.

A BKV is kiírhatná.

Ennyire nehéz ezt az apró gesztust megtenni és odafigyelni?

Azt már nem is kell említeni, hogy más országokban ezzel mindenki tisztában van....

2012. máj. 7. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
83%

Hát érdekes kérdés... Én azt látom, hogy amikor nincs tömve a mozgólépcső, akkor a legtöbb ember jobbra áll, főleg az olyan aluljárókban és olyan időpontokban, amikor kevesen közlekednek. Van úgy, hogy annyira kevesen vannak a mozgólépcsőkön, hogy 2 ember között több méter is lehet, ilyenkor simán lehet szlalomozni is akár, ha annyira siet az ember.

De reggel amikor annyi ember száll ki a metróból, hogy csak nyomják fel egymást a mozgólépcsőre, egyszerűen lehetetlen jobbra állni, csomót kellene a lépcső alján sorba állni, hogy mindenki libasorban tudjon fellépni rá és jobbra állni, látom, hogy sokan próbálnak ennek eleget tenni, de aki siet az ilyenkor "kielőzi" a sort.

Én próbálok mindig a jobb oldalon maradni, de sokszor esélytelen a tömeg miatt.

Ahhoz, meg hogy nem azon a pár percen múlik, hogy lekésed-e a buszt vagy sem, meg hogy minden 5 percenként indul csak annyit, hogy én is rengetegszer sietek, ha későig vagyok suliban, szó szerint futva kell mennem a buszmegállóba, metróhoz, aztán fel a népligethez, mert 1 órát kellene várnom a következő buszomig.

2012. máj. 8. 12:06
 12/12 anonim ***** válasza:
57%
Mert a magyar bamba,mihaszna és lusta. Nem képes gondolkodni, "moslékot" eszik. Tisztelet a jó néhány kivételnek!
2012. máj. 15. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!