Magyar ember miért nem képes a mozgólépcsőn JOBBRA kiállni?
Mást nem zavar?
Aki siet, képtelen elhaladni a sor mellett, mert mások elfoglalják az egész lépcsőt cseverészés közben.
A BKV is kiírhatná.
Ennyire nehéz ezt az apró gesztust megtenni és odafigyelni?
Azt már nem is kell említeni, hogy más országokban ezzel mindenki tisztában van....
Hát érdekes kérdés... Én azt látom, hogy amikor nincs tömve a mozgólépcső, akkor a legtöbb ember jobbra áll, főleg az olyan aluljárókban és olyan időpontokban, amikor kevesen közlekednek. Van úgy, hogy annyira kevesen vannak a mozgólépcsőkön, hogy 2 ember között több méter is lehet, ilyenkor simán lehet szlalomozni is akár, ha annyira siet az ember.
De reggel amikor annyi ember száll ki a metróból, hogy csak nyomják fel egymást a mozgólépcsőre, egyszerűen lehetetlen jobbra állni, csomót kellene a lépcső alján sorba állni, hogy mindenki libasorban tudjon fellépni rá és jobbra állni, látom, hogy sokan próbálnak ennek eleget tenni, de aki siet az ilyenkor "kielőzi" a sort.
Én próbálok mindig a jobb oldalon maradni, de sokszor esélytelen a tömeg miatt.
Ahhoz, meg hogy nem azon a pár percen múlik, hogy lekésed-e a buszt vagy sem, meg hogy minden 5 percenként indul csak annyit, hogy én is rengetegszer sietek, ha későig vagyok suliban, szó szerint futva kell mennem a buszmegállóba, metróhoz, aztán fel a népligethez, mert 1 órát kellene várnom a következő buszomig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!