Miért nem képes a buszon sok ember, ha köhög, akkor a szája elé tenni a kezét, vagy valamit, hogy ne fertőzzön meg másokat?
Hát ez nagyon jó kérdés!! Csak prüszkölnek meg köpködnek a nagyvilágba az emberek.
Még hagyján, ha kisgyerek (bár ő is ugyanúgy fertőz...), de mikor felnőtt emberek is!! Undorító.
Nah hát most képzeld el a szitut.
Prüszköl és a szája elé teszi a kezét.
A kezével megfogja a kapaszkodót.
Te is megfogod a kapaszkodót.
Majd a szád elé teszed a kezed amikor prüszkölsz.
Így is eljutott hozzád a bacilus. Szóval kb tök mindegy hogy a szája elé teszi-e a kezét. A jobb megoldás az lenne ha az alkarjára prüszkölne, de ezt sokan nem tudják.
Én meg igyekszem zsebkendőbe tüsszenteni és köhögni, hacsak nem túl hirtelen jön, akkor meg a karomba.
De a bacilusoktól eltekintve alapvetően undorító is a nagyvilágba köpködni, már csak azért is lehetne, hogy legalább a szájuk elé tegyék a kezüket...
Igazából a buszon szó nélkül is feltehető lenne a kérdés.
Mi is ott lakunk 6-a a kollégiumban, és a többiek fel voltak háboroda, amikor szóltam, hogy ne a levegőbe tüsszentsenek már, és mossanak WC után kezet.
Kikérték maguknak meg mit foglalkozok én velük...
Aztán csodálkoztak, amikor egyikünk beteg lett 2 nap után mindenki lebetegedett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!