Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » ICre vitt már fel valaki...

ICre vitt már fel valaki állatot? észrevették?

Figyelt kérdés
Szegedre fogok menni a nyáron egy hónapra és van egy nyulam akit nem hagyhatok egyedül. az út túl hosszú és mivel másod osztályú kocsiba nincs légkondi, marad az IC, de mivel oda nem lehet felvinni állatot nem tudom mit csináljak..Ha valahogy mégis felvinném egy dobozba vagy táskába és betenném az ülés alá mondjuk nem hiszem hogy észrevennék... el lesz ott magának csendben ,nem hiszem hogy sok mindenkit zavarna szerintem észre se vennék..Volt már valaki aki állatot vitt fel ICre? észre vették, mit szóltak hozzá, stb...

2012. máj. 3. 16:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Simán megoldható.

Én már vittem cicát.

2012. máj. 3. 18:24
 2/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ha diszkréten csinálod és a nyuszi vagy a ketrece sem büdös, fel sem fog tűnni senkinek. De ha nem vállalod be, akkor utazz reggel vagy este, amikor még nincs meleg, így nem kell a légkondi.
2012. máj. 3. 18:24
 3/11 anonim ***** válasza:

Én is vittem már nyuszit IC-n. A kalauz még meg is etette répával, annyira tetszett neki :)

Amúgy én cicahordozóba vittem.

2012. máj. 4. 15:58
 4/11 anonim ***** válasza:

"mivel másod osztályú kocsiba nincs légkondi"

ez így nem teljesen igaz :) Budapest és Szeged között úgynevezett hibridvonatok közlekednek, ami azt jelenti, hogy egyesítve van a gyors és az IC. 8 különböző típusú kocsi közül lehet választani, ezek között 3 szolgáltatási színvonal található, 4 különböző áron. Az IC részen a 2. osztályú kocsi is klímás, tehát van a vonatban légkondicionált 2. osztályú kocsi.

Az Üzletszabályzat szerint viszont nem vihető be élő állat expressz, IP, IC, EC és EN vonatban közlekedő kocsiba, valamint ezeken felül személy, sebes és gyorsvonat komfort és 1. osztályú, valamint étkezőkocsijába sem.

Tehát ezeken a vonatokon a gyorsvonati részen, 2. osztályon szállíthatot a nyulat. A csomagolásnak (kosár, ketrec, láda) biztosítani kell, hogy az állat abból az

utazás során ne szabaduljon ki. A csomagolás alkalmas legyen arra, hogy az utasokat, az utasok ruházatát és kézipoggyászát, valamint a vasúti berendezéseket megóvja.

2012. máj. 4. 16:22
 5/11 A kérdező kommentje:
16:22 : igen, tudom hogy szegedre megy pesttől, de miskolcról indulok, onnan meg nem jár olyan..addig meg ki kell bírnia valahogy.
2012. máj. 4. 16:35
 6/11 A kérdező kommentje:
15:58 : a te nyuszid hogy bírta az utazást? mekkora volt a táv amit ki kellett bírnia?:D nem volt rosszul tőle?
2012. máj. 4. 16:37
 7/11 anonim ***** válasza:

BP-Debrecen volt a táv, augusztus vége felé.

Mi is a klíma miatt mentünk IC-vel, hogy ne gyulladjon meg :) Raktam be a szállítóba egy hideg ásványvizes palackot, rátekertem egy darab rongyot, kikötöttem a szállító széléhez, így nem csúszkált. Ha melege volt, melléfeküdt :)

A BKV-zást nehezebben bírja.

2012. máj. 4. 16:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Miskolcról indulva már bonyolultabb a helyzet. Az átszállás nélküli Miskolc - Szeged viszonylatú Campus Expresszre nem vihető fel a nyúl, a többi vonat pedig átszállásos. Szerintem próbáld meg a Campussal, nem valószínű, hogy meg fog büntetni miatta a jegyvizsgáló. De ha teljesen szabályosan szeretnéd, akkor pipáld ki az Elvirában a "pótjegy nélkül" lehetőséget, és azok közül válogass :)
2012. máj. 4. 16:59
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem vagyok nagy rendszertanász, de a nyuszinak is van "hűtése", nem? Ha nem tűző napon van és sok innivalót adsz neki, akkor egy állatnak ki kell tudni bírni 2-3 órát, ráadásulott a menetszél is, ami sokat számít.
2012. jún. 15. 14:20
 10/11 anonim ***** válasza:
Meg mi van, ha elromlik a légkondi? Na az aztán a király dolog, nekem volt benne részem:D IC-k ablakai ugyanis jelképes méretűek. Ez esetben így is úgy is át kell menned a "parasztlégkondis" kocsikba:)
2012. jún. 15. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!