Én félév alatt egy nyulat, ami éjszaka kiugrott elém, egy macskát, amikor indultam el egy parkolóból és ráfordultam, meg egy kutyát, ami kifutott az árokból és csak a nyüszítését hallottam és koppanást. Ti eddig hányat csaptatok el és hogyan?
(Azért is érdekel, mert egy valaki megszólt, hogy tanuljak meg vezetni, bár szerintem ez független a rutintól, kíváncsi vagyok mások eseteire is)
Én eddig kétszer. Egyszer 90 nél pont a kocsi előtt szált el egy verébcsapat. Néhány koppant a lökhárítón, egy a rendszámtábla tetejénél be is ragadt. Egy másik alkalommal pedig egy galambot. A szitu ugyanez, csak lakott terület és 50 es tempó. Ott molyolt felezővonalnál. Kicsit lassítok, és kintebb húzódok, erre a kocsi elé repül. Am a 10 év vezetés alatt ennyi, leszámítva a több tízezer legyet és egyéb bogarat.
2011. jún. 17. 18:36
2/14 anonim válasza:
semmit hála ( mivel motoros vagyok egy macska elütése is komoly buktához vezethet)
2011. jún. 17. 18:39
3/14 anonim válasza:
kétszer galambot,fácánt, egyszer nyúlat és egy őzikét, meg vagy ezerszer békát.
2011. jún. 17. 18:40
4/14 anonim válasza:
Én eddig többmillió állatot ütöttem el...annyi bogár van hogy az hihetetlen:S
2011. jún. 17. 18:42
5/14 bp1985 válasza:
Állatot még nem, de pizzafutárt már igen. Halottról vagy jót, vagy semmit, így nem írom tovább. Ő volt a hibás, nem adta meg a jobbkezet, átrepült a motorháztetőn, 20 méterre volt a kocsimtól. Persze nekem is kellemetlen volt.
2011. jún. 17. 18:55
6/14 anonim válasza:
Szerencsére egyet sem... ha látom, h galamb van elöttem az úton, mögöttem meg senki, akkor inkább lassítok
2011. jún. 17. 19:05
7/14 anonim válasza:
Egyszer sem. És igen, tanulj meg vezuetni. "egy macskát, amikor indultam el egy parkolóból és ráfordultam" Ez mással nem magyarázható.
2011. jún. 17. 19:53
8/14 anonim válasza:
Egy cica futott át előttem féktávon belül. Fékeztem én, de szegénynek a feje így is koppant a váltón. Még átfutott az út túloldalára. Már legalább 5 éve volt, de egy hétig biztos lelkiismeret furdalásom volt.
2011. jún. 17. 19:53
9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi történeteket, várom még, kivel, mi történt.
43%-os, igen rámentem, mert az úton feküdt, néztem az utat, de nem láttam macskát(mellettem álló nagyobb kocsi és az autóm orra miatt), csak a bukkanót éreztem. Tudom, hogy mindig készenlétben kell lenni arra, ami megtörténhet és előre láthatónak kell lenni. De ez nem volt a fejembe, hogy miközben lassan kifordulok még fel is álljak az ülésből, hogy jobban lássam nem fekszik-e az úton egy macska az autó előtt 2m-re. A sok paraszt meg inkább végig bámult engem, ahogy kifordulok, minthogy odébb vitte volna a macskát vagy szóljon, hogy álljak már meg...
2011. jún. 17. 20:18
10/14 anonim válasza:
Ez nem vezetési tudás vagy reflex kérdése, ha féktávon belül ugrik/repül/mászik ki nem tudsz mit tenni.
Az én feketelistámon sajnos van már kutya, macska, galamb, veréb, meg még valami repülő jószág, amit a sötét miatt nem tudtam azonosítani, csak két hosszú karcot hagyott a tető első (emelkedő) részén.
Őz is ugrott már ki elém, padlóig nyomott fékpedállal megálltam, lesétált az árokba, óvatosan elindultam egyesben, erre az állat visszafordult és nekifutott a bal hátsó ajtónak. Ilyenekre aztán végképp nem lehet felkészülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!