Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Melyiket szeretitek jobban, a...

Melyiket szeretitek jobban, a kettes vagy a hármas metrót?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 8. 13:52
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Hármasat! A 2-es volt a kedvencem, de amióta lecserélték a jó kis szovjet vasakat, azóta a 3-as. Nincs már a 3-as túl jó állapotban, de én személy szerint még mindig jobban bízok a szovjet szerelvényekben. Mondjuk mindenki döntse el maga, hogy melyiket szereti jobban, de az Alstomokon folyamatos műszaki hibák vannak. A szovjetekkel nincs gond, csak a média mindig felkapja az ilyen tűzeseteket, meg füstöléseket. Pedig a metró elektromossággal működik, és itt ezer dolog okozhat tüzet. Külföldi hírekben is lehet találkozni ilyen esetekkel. De az Alstomon folyamatosak a kisebb-nagyobb hibák, és alig tud eltelni olyan nap, hogy a 2-esen most rendesen tartaná a menetrendet. Na szóval 3-as!
2014. febr. 24. 21:24
 22/24 anonim válasza:

Nos, mivel ez egy ízlést kutató kérdés, bátrabban merek nyilatkozni.

Mikor kiírásra került, akkor ugye nem volt még 4-es metró, de mivel én azt használom napi szinten, és megkönnyíti az életemet, tágasak az állomások belső terei, ráadásul pont a Móriczon szállok fel/le, ami meg nekem nagyon bejön dizájnban, ezért én szeretem. Persze tudom, hogy van, akinek az átalakult felszíni közlekedés miatt problémákat okoz, de a kérdés ugye a saját véleményemre vonatkozik.

Az 1-est imádom.

A konkrét kérdésre pedig: a 2-est jobban szeretem, nekem tetszik, hogy az állomások belmagasságát az álmennyezet elbontásával, a "félkör" alakú tetővel kicsit megemelték, és több a fény is, mivel lecserélték a neoncsöveket.

A 3-ast pedig kifejezetten utálom, szerencsére nem is kell használnom, de ha pl a Nyugatiba kell mennem, és nem sietek, inkább a 6-os villamossal megyek. Ennek az a rendkívül prózai oka van, hogy a 3-as mozgólépcsője, én úgy érzem, sokkal gyorsabb, és már többször is hatalmasat estem rajta, megütöttem, felhorzsoltam magam, és félek vele közlekedni. Máshol még sosem volt ilyen gondom.

2014. ápr. 29. 11:42
 23/24 anonim ***** válasza:
A kettest nem szeretem. Nem tetszenek a Délitől a Keletiig az egyenmegállók az alstomok meg sokkal rosszabbak mint a régi orosz gépek. Az M1-et nem nevezném metrónak, a négyes meg olyan félkész. A hármas a legjobb!
2014. ápr. 30. 20:12
 24/24 anonim válasza:
Kicsi koromban sose féltem a mozgólépcsőn. Ahogy idősebb leszek, egyre jobban félek, persze vannak olyan metróállomások, amelyek nem épültek mélyen, és így bátran merek utazni a mozgólépcsőn. A 4-es metró az egyetlen, ahol SOSE féltem a mozgólépcsőn, a 3-as vonalon az Arany János utca-Nyugati pu., a 2-es metrón a Duna alatti szakasz(Kossuth Lajos tér-Batthyány tér), de a Széll Kálmán térnél a leghosszabb a mozgólépcső, ráadásul arra járok dolgozni, így ha utamba esik, a 4-6-os villamossal közelítem meg a Corvin-negyedtől. Ott nincs mozgólépcsőtől való félelmem, de ilyen a Kálvin tér és a Deák Ferenc tér is. Szóval: 4-es metró.
2016. máj. 3. 23:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!