Melyiket szeretitek jobban, a kettes vagy a hármas metrót?
Kiskoromban Újpesten laktam, és folyton a 3-as metróval vitt a papám megmutatni a várost (meg persze a metrót). :) Imádtam metrózgatni, nagyon szerettem ezt a vonalat.
Érzelmileg mindenképpen a 3-as metró áll hozzám közelebb ezért, viszont a 2-es metrót jobban szeretem a modernsége miatt. Jelenleg egyébként ezt a vonalat használom sokkal többször, mert Kőbányán élek, és az Örs jobban megközelíthető, mint Kőbánya-Kispest.:)
Régebbi válaszoló vagyok. Na mostmár másfele megyek suliba és a kettest szeretem jobban már. Tisztább, biztonságos, simán megy, megbízható, nem ragadnak a kapaszkodói és kevésbé fülledt.
A fehér egyenállomásosdi továbbra se tetszik viszont..
az nekem sem. Egyébként az új szerelvénnyel is vannak gondjaim. Például hogy mitől olyan szűk a régihez képest, meg hogy az ajtó mellett bejut az utastérbe a menetszél, ami már most elég hideg, és még nincs is tél. Szerintem a régi orosz metró amúgy sokkal menőbben néz ki a hajlított króm ablakkerettel, mint ez a steril fehér. Én megcsináltam volna az orosz metrót úgy mint egy retro amerikai dinert, vörös műbőrrel, csillogó krómmal, meg fekete fehér kockás dekorációval. Nagyon menő lenne, így a régi metró miatti frusztrációt át lehetne fordítani erénnyé, miszerint nekünk van a világon egyedül nem régi, hanem retro metrónk.
ezt a kerek ablakok miatt :)
Szűűűűűűk? Szerintem sokkal több az állóhely és az ajtók is szélesebbek.
Csak 5 ülőhely van 6 helyett, de eddig se ültek le 6-an, 5-en terpeszkedtek. Szóval lényegében nincs kevesebb hely. Ráadásul ez metró, ahol a sok utas gyors szállítása és a gyors le-és felszállás a lényeg, nem az ülőhely.
A levegő nem lehet, hogy a légcserélőből jött?
Amúgy én nem bánnám azt se, ha huzat lenne, mert olyan szinten elhasznált levegő van ált. a járműveken ősztől tavaszig, hogy az már szerintem veszélyes...
Nem keskenyebb szélességre se a réginél, és az állóhelyek száma tényleg több, lévén kevesebb az ülőhely. Akkor hol szűk?
Valaki, aki magas, mutatta, hogy feléri a plafont, ha erre érted te is. Az meg csak nekem mindegy? Szerintem mindegy, milyen magas... Lehet akár a légkondi miatt, most az ugrik így be, mint lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!