Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Melyiket szeretitek jobban, a...

Melyiket szeretitek jobban, a kettes vagy a hármas metrót?

Figyelt kérdés

2012. ápr. 8. 13:52
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Kiskoromban Újpesten laktam, és folyton a 3-as metróval vitt a papám megmutatni a várost (meg persze a metrót). :) Imádtam metrózgatni, nagyon szerettem ezt a vonalat.

Érzelmileg mindenképpen a 3-as metró áll hozzám közelebb ezért, viszont a 2-es metrót jobban szeretem a modernsége miatt. Jelenleg egyébként ezt a vonalat használom sokkal többször, mert Kőbányán élek, és az Örs jobban megközelíthető, mint Kőbánya-Kispest.:)

2012. okt. 14. 11:13
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Régebbi válaszoló vagyok. Na mostmár másfele megyek suliba és a kettest szeretem jobban már. Tisztább, biztonságos, simán megy, megbízható, nem ragadnak a kapaszkodói és kevésbé fülledt.

A fehér egyenállomásosdi továbbra se tetszik viszont..

2012. okt. 14. 11:26
 13/24 A kérdező kommentje:

az nekem sem. Egyébként az új szerelvénnyel is vannak gondjaim. Például hogy mitől olyan szűk a régihez képest, meg hogy az ajtó mellett bejut az utastérbe a menetszél, ami már most elég hideg, és még nincs is tél. Szerintem a régi orosz metró amúgy sokkal menőbben néz ki a hajlított króm ablakkerettel, mint ez a steril fehér. Én megcsináltam volna az orosz metrót úgy mint egy retro amerikai dinert, vörös műbőrrel, csillogó krómmal, meg fekete fehér kockás dekorációval. Nagyon menő lenne, így a régi metró miatti frusztrációt át lehetne fordítani erénnyé, miszerint nekünk van a világon egyedül nem régi, hanem retro metrónk.

[link]

[link]

[link]

ezt a kerek ablakok miatt :)

2012. okt. 15. 22:58
 14/24 A kérdező kommentje:
mellesleg ez az alsthom metró szerintem nagyon hasonlít a bukaresti metróra
2012. okt. 15. 23:02
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Szűűűűűűk? Szerintem sokkal több az állóhely és az ajtók is szélesebbek.

Csak 5 ülőhely van 6 helyett, de eddig se ültek le 6-an, 5-en terpeszkedtek. Szóval lényegében nincs kevesebb hely. Ráadásul ez metró, ahol a sok utas gyors szállítása és a gyors le-és felszállás a lényeg, nem az ülőhely.

A levegő nem lehet, hogy a légcserélőből jött?

Amúgy én nem bánnám azt se, ha huzat lenne, mert olyan szinten elhasznált levegő van ált. a járműveken ősztől tavaszig, hogy az már szerintem veszélyes...

2012. okt. 16. 14:36
 16/24 A kérdező kommentje:
a szűk azt jelenti, hogy kicsi a légtere. És igen. Szűk.
2012. okt. 17. 20:41
 17/24 anonim ***** válasza:

Nem keskenyebb szélességre se a réginél, és az állóhelyek száma tényleg több, lévén kevesebb az ülőhely. Akkor hol szűk?

Valaki, aki magas, mutatta, hogy feléri a plafont, ha erre érted te is. Az meg csak nekem mindegy? Szerintem mindegy, milyen magas... Lehet akár a légkondi miatt, most az ugrik így be, mint lehetőség.

2012. okt. 17. 22:32
 18/24 A kérdező kommentje:
hát meg azért, mert a fala nem függőleges, hanem a felétől befelé dől. Ez összességében elég sokat jelent. Amikor azt mondom, hogy szűk, akkor azt azért mondom, mert szűkebbnek érzékelem, mint a szovjet metrót. Vagyis nem olyan tágas. A belmagassága is alacsonyabb meg a falak is ferdék. Az hogy mit írtak rá a prospektusra a férőhelyekről engem nem nagyon érdekel. Én egyébként azt sem látom benne, hogy több lenne az állóhely. Szerintem amúgy kevesebb, mert én azt tekintem állóhelynek, ahol lehet kapaszkodni, ebben meg alig lehet.
2012. okt. 18. 00:36
 19/24 anonim ***** válasza:
Hát pedig akkor is több az állóhely, több a hely. A szovjeten ehhez képest el se férsz.
2012. okt. 18. 20:26
 20/24 A kérdező kommentje:
úgy érzem neked valami modernista szemellenződ van.
2012. okt. 21. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!