Intercity-n lehet olyat, hogy én megmondom, hova szeretnék ülni?
Passz, de jó lenne tudni. Én pl ablak mellett szeretek ülni és menetirányba, persze mindig háttal kapok jegyet, pedig rühellek úgy ülni.
Max annyit tudsz, hogy egyezkedsz a melletted/szemben ülővel.
Konkrét helyre nem.
De ilyen h ablak mellé asztal mellé, folyosó mellé stb ilyeneket lehet, ha ügyes a pénztáros.
Hát az nem jó. Én például nem tudok menetiránynak háttal ülni. Akkor rimánkodhatok a velem szembe ülőnek, hogy cseréljünk már helyet! Nevetséges... Na de hát mit lehet tenni?!
A válaszokat pedig köszi! :)
Úgy van ez pontosan, hogy kérheted ablak mellé, középfolyosó felé, régen lehetett nemdohányzó kocsiba is (most már mindegyik az), sajnos azt sem a helyjegykiadó gép, sem a pénztáros nem tudja, hogyan áll most éppen a szerelvény, melyik részével előre.
A normál vonatokat sem "fordítják meg", nem tudom mire gondoltál, hogy fordítókorongon egyesével, nem, ilyen nincs.
"Körüljárást" végeznek, a mozdony lejön a kocsisor elejéről, megkerüli majd a végére áll. A kocsik ugyanúgy maradnak. Railjeteknél még körüljárni sem kell, ott csak átül a mozdonyvezető a másik végén lévő mozdonyba / vezérlőkocsiba. De railjeteknél sincs ilyen jelenleg, hogy te menetiránynak háttal, vagy előre kéred a jegyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!