Miért kell a diákigazolvány?
Figyelt kérdés
Már régóta érdekel, és csak szeretném ha valaki elmagyarázná, hogy ha diákbérlettel utazok egy autóbuszon, és jön az ellenőr akkor miért büntet meg ha nincs ott a diákigazolványom? Miért nem elég ha ott van a személyi igazolvány amivel igazolni tudom a személyazonosságomat és azt hogy nem vagyok még 18 éves? mert én úgy tudom hogy 18 éves korig tanköteles vagyok, akkor meg evidens hogy iskolába járok, tehát jogosult vagyok a diákbérletre, de ha ez nem így van akkor persze nincs értelme a kérdésemnek.2012. márc. 6. 20:15
11/13 Daniel23 válasza:
azt nem mindig nézik meg... sajnos pedig nem ártana
12/13 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, előszöris én csak a bérlet miatt kérdeztem mert a jegyhez persze meg kell mutatni, de a bérletem igazoló papírjára ráírják a nevemet tehát átadni másnak nem tudom, a nevemet a személyivel is tudom igazolni, és a diákbérletemre (nekem legalábbis)ráírták hogy melyik két város közöztt buszokok, tehát evvel sem lehet probléma, ha máshol használom megbüntetnek, és a diákigazolványomat elkérik mikor megveszem a bérletem kis igazolópapírkáját, addig ide se adják amíg nem győződtek meg róla hogy jogosult vagyok rá, ezek után tényleg nem értem hoyg az ellenőr miért nem elégszik meg a személyimmel, és ez most azért ekkora probléma mert elhagytam a diákomat, iskolalátogatási papírt nem fogadnak el (amit megint nem értek mert olyan papírt csak annak adnak aki benne van a suli rendszerében tehát oda jár iskolába) és a sulititkárságon közölték velem hoyg az ideiglenes diákra is kb egy hónapot kéne várnom mert változtatnak a rendszeren és egyenlőre az sem biztos hogy a suliban megkapom, de érdeklődjek 3 hét múlva.. nos akkor most mivel nincs diákom egész jegyet kell vennem hogy suliba mehessek az meg majdnem 10 ezer forint 3 hétre..
2012. márc. 9. 18:41
13/13 anonim válasza:
"és a sulititkárságon közölték velem hoyg az ideiglenes diákra is kb egy hónapot kéne várnom mert változtatnak a rendszeren és egyenlőre az sem biztos hogy a suliban megkapom, de érdeklődjek 3 hét múlva.. "
Akkor mondd meg nekik, hogy hülyék.
Nem változott semmi, csak annyi, hogy nem adnak ki ideiglenes siákot, hanem csak egy papírt pecséttel. Nem iskolalátogatási igazolás, ez más ez egy papír ami arról szól, hogy jogosult vagy diákra.
Mondd meg a titkárnőnek, hogy emelje meg a kis seggét és nézzen utána az új rendszernek.
Imádom az ilyen tanulmányi ügyintézőket akiket csak azért fizetnek, hogy egyel kevesebb munkanélküli legyen :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!