Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha valakit bliccelésen rajtaka...

Ha valakit bliccelésen rajtakapnak, és az illető elszalad, mit tehetnek ellene?

Figyelt kérdés
Elvileg nem tarthatják vissza, nem zárhatják rá a villamost. Fogja magát, és elmegy. Hogy van ez?

2012. márc. 4. 19:08
1 2 3
 11/24 Napkiraly ***** válasza:
nézd, te felszálltál és ugye rögtön lyukasztottál. A jegyet természetsen elteszed hogy igazolja hogy érvényes jeggyel utaztál. Nem adod meg önként az adataidat és nem írsz alá semmit, amikor az ügyvéd levelez, akkor meg elküldöd neki a vonaljegy fénymásolaatát hhoy szálljoön le rólad
2012. márc. 4. 20:38
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Köszönjük szépen kedves magyar polgárok! Ez egy közösség! Jegy/bérlet minek az?? Ezért ilyen jó itt a helyzet...
2012. márc. 4. 21:52
 13/24 A kérdező kommentje:
Én híve vagyok a becsületes utazásnak, ha kapok is cserébe valamit, és nem ismeretlen emberek zsebét tömöm vele. Hány milliárdot beletoltak már a bkv-be közpénzből? Az én adómból már rég kapott annyit, hogy egész életemben ingyen használjam.
2012. márc. 4. 21:57
 14/24 anonim ***** válasza:
49%
Nem telik bérletre, ugyan már... Internet meg TV előfizetése persze mindenkinek van... Melyik lenne a fontosabb? Úgy utazni tömegközlekedéssel, hogy nem lopod meg a szolgáltatót vagy az, hogy fent legyél a fészbukon??
2012. márc. 4. 21:59
 15/24 anonim ***** válasza:
55%

Utolsó válaszolónak ment a zöld kéz:)

Amúgy meg akkor megbüntethet, ha odalép, Te meg akkor lyukasztasz. Ugyanis a jegyen rajta van, hogy a felszállást követően haladéktalanul érvényesíteni kell a menetjegyet. Ha pedig már fél utat megtett a busz vagy akármi, akkor rácsesztél, mert ezt a szabályt nem tartottad be. Szóval teljesen jogosan büntethet. Egyedül akkor nincs gond, ha már mondjuk a megállóba érkezéskor kiszúrod őket a járdán, és akkor lyukasztasz. Így amikor odalép, Te egy érvényes jegyet tudsz neki mutatni. Egyébként bünti.

2012. márc. 5. 15:35
 16/24 anonim ***** válasza:
Javítás: két megálló közt félúton
2012. márc. 5. 15:36
 17/24 anonim ***** válasza:

Az internet késik, büdös, kényelmetlen, baszogatnak ha igénybe akarod venni?

Én bliccelek, és addig bliccelni is fogok míg meg nem lesz a robogóm. Egy hónapja nincs bérletem, azóta egyszer találkoztam ellenőrrel, hazudtam neki egy gyengét és leszálltam. 8 általánossal rendelkező tajparaszt mind, velük vannak az emberi hulladékközteresek, akik hasonló iskolával engem leigazoltathatnak. Valamelyiknap egy nincstelen koldust büntetett meg. Ember szerintetek az ilyen? Enni nem tud, de a bírságot ki kell rá szabni.

2012. márc. 6. 17:25
 18/24 Napkiraly ***** válasza:
Az internetszolgáltatómnál nem osztanak 100 milliós végkielégítéseket és nem gyullad ki a rúterem. Amúgy én xarok a békávéra, röhögve húzok el a megállóban a félóránként közlekedő buszra várók előtt. De sajnálom akinek ezért fizetnie kell ezért mert nem tud autóba ülni
2012. márc. 6. 19:12
 19/24 anonim ***** válasza:

Jajj hagyjátok már ezt a hülyeséget, hogy a bliccelők miatt tart itt az ország meg hogy miattunk nincs pénze szegény BKV-nak. Ha mindenki fizetne akkor is veszteséges lenne. A vezetők feneketlen zsebébe mennek a 100milliós végkielégítések, ez nem bánt titeket, hanem az, hogy valakiknek van annyi bátorsága, hogy ezen mer spórolni, amíg nektek nincs? Nem vagyok pesti, de ahányszor Pesten járok (évente többször is) sose veszek jegyet. Nem azért mert nem tudnám megvenni, de ilyen árak mellett nem fogok 5 perces útra kidobni 340 forintot, jobb helye is van annak. Ha meg este kéne utaznom, akkor gyalog megyek, mert olyankor már ellepik a közteresek a buszokat, ami jó mert nagyobb a biztonság, de a bírság meg nem kell..

Hogy a kérdésre is választ kapj kérdező, nem tud mit csinálni, ha elfutsz, nem fog utánnad futni.

2012. márc. 6. 19:15
 20/24 anonim válasza:
96%

A kérdésre válaszolva...,hogy mit tehetnek ellene...?

Elvileg semmit.Nem akadályozhat meg semmiben,viszont hívhat rendőrt,vagy közterest, ő meg már keményebben intézkedhet.

Saját példa:

Keletiből mentem volna Kelenföldre (asszem 7E-vel mentem) és késésben voltam,nem volt időm jegyet venni és persze úgy gondoltam,hogy úgyse lesz baj.Mindig(!) vettem jegyet,volt,hogy bérletet is,mert sokszor BKV-ztam.

Zenét hallgattam utazás közben,sok cuccom volt...nem is figyeltem.Megpöcögtették a vállam,hátra néztem és mit ad isten,naná hogy egy ellenőr volt.Kérte a jegyet,ami ugye nem volt.Mondtam neki,hogy rohanok,mert késésben vagyok így is,nem volt időm jegyet venni,de mindig veszek .(meg is mutattam,mert volt nálam jó pár használt)Persze őt nem érdekelte,a személyimet akarta,én kértem,hogy ne legyen ilyen szigorú,akkor had vegyek most jegyet.Azt se engedte.Épp egy megállóhoz értünk (asszem Ferenciek tere) és le akartam szállni,mert azért mégsem szerettem volna egy csinos büntetést.Erre a pasas elém állt,be az ajtóba és a testével lökött vissza,miközben ordibált,hogy MEKKORA GERINCTELEN FÉREG VAGYOK és ingyenélő,hajléktalanhoz hasonlított. (Megjegyzem legalább 4 hajléktalan is volt a buszon,akikhez oda se ment...)

Végül az ajtók bezárultak és ő már hívta is a sünöket,mert erősítés kell egy 18 éves lánnyal szemben.Végül odaadtam neki a személyim,legyen meg az öröme,kaptam egy csekket, amit az orra előtt apró darabokra téptem és eldobtam.Persze egy csöppet ideges voltam már.

Most (2012-ben,az ominózus eset pedig 2010 körül történt)jött a felszólítás,hogy 24ezres tartozásom egyenlítsem ki különben bla-bla meg bla....Kifizettem,mert jófej vagyok,de Hajós Andrásos módon,be is olvastam a jelenlévő hölgynek.Persze nem ő tehet róla,de ilyenkor úgy érzem,hogy jogosan kapja be mindenki a f@szom.:)

Persze a cigányok,alkeszok,csövesek ingyen és bérmentve utazhatnak,már meg se büntetik őket,mert úgyse fizetik be,inkább tekernek egy cigit a büntetésből.

Szerintem ennyit a magyar tömegközlekedésről.

20/L

2012. márc. 6. 23:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!