Ezt sosem értettem a 2es metró a Duna alatt megy át? De azt hogy oldják akkor meg mert mindenki azt mondja hogy az alatt megy el és mivel a metró beépítése 20 métert kíván lejjeb ezért alatta fut el.
Ez a kérdés már volt!!!! Itt +kapod a választ:
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__sajat-vall..
Hű ha! A legzagyvább kérdések toplistáján előkelő helyezést érnél el. Alig érthető, mit is akarsz.
A metró jóval a Duna medre alatt megy át. Nem tudom mennyivel alatt, s most nincs kedvem rákeresni, de jó sok méter választja el.
Egyébiránt Pest jelentős része a Duna árterén épült, s a talajvíz sok helyen gondot jelentett, s talán nem is kiesebbet, mint a folyómeder alatt.
A Duna melletti elhelyezést meg hogyan gondolod? Kossuth térnél felszalad a Donaueschingenbe, megkerüli a forrást, vissza lefut a Batthányira?
"vagy egyszerűen a duna mellet van elvezetve a metróhálozat"
"A Duna melletti elhelyezést meg hogyan gondolod? Kossuth térnél felszalad a Donaueschingenbe, megkerüli a forrást, vissza lefut a Batthányira?
"
Istenem de jót nevettem :DDDD
"meg mondta a rádióban 1 pasas, hogy amúgy 3szor ilyen tág volt az alagút csak mindig beázott úgyhogy újra bezsaluzták jött még 1 réteg beton, aztán újra meg újra, a végén épp ,hogy csak elfér a metró"
Nettó hülyeség, de szórakoztató...
Akkor nettó ne hidd el.
Alapból képzeld el, hogy x az egységára egy olyan alagútnak, amiben elfér a metró és minden gépészet.
Minek építsen 3x-ért 3x akkorát, hogy betömje?
Amúgy pedig öntöttvas tübbingekből áll össze az alagút nagy része, amit a fúrópajzs keszonkamráján belül szereltek össze kiszorítva a vizet.
Az öntöttvas gyűrűnek egységnyi a mérete nincs 3x akkora hogyutána be tudd betonozni.
Voltak egyes szakaszok, ahol lőttbetonnal szigeteltek, de az pár cm volt, nem 2/3 alagútméret.
Akit érdekel a dolog érdemes keresni Bata István 30 éves a budapesti metró című örökbecsű művét. Főmérnökként résztvett az építésben és az üzemeltetésben is, talán kicsikét hitelesebb forrás mint a nagyapám egyszer látta amint valaki hallja olyantól akinek szintén mesélték...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!