Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Csak meg fognak büntetni vagy...

Csak meg fognak büntetni vagy le is szállítanak majd a vonatról?

Figyelt kérdés
Ha Pestre akarok menni vonattal de mondjuk kb csak az út 1/3-ig veszem meg a jegyet(nincs pénzem a teljes jegyre) és utánna kap el az ellenőr akkor mi fog történni? megbüntet 2600-ra és maradhatok fent a vonaton vagy le is kell szállnom a következő állomáson?

2012. febr. 18. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt ilyen problémám. Általában választhatsz a leszállítás és a büntetés között. Rendőrt tényleg csak akkor hívnak, ha nagyon agresszív és ellenálló vagy. A kalauzok is emberből vannak, megértik hogy anyagilag korlátolt vagy. Sőt, ha odamész még felszállás előtt az egyik jegykezelőhöz és közlöd vele szép szerényen, hogy most sajnos nincs sok pénzed az utazásra, de feltétlenül el kell jutnod ahová szeretnél, akkor talán meg is esik a szivük rajtad. Ezt tudom, mivel volt már hasonló esetem nekem is. Emberek, nem büntető robotok ők is.
2012. febr. 18. 22:05
 12/14 anonim ***** válasza:
Viszont ha a jegyvizsgáló jószívű, és felenged, az akár az állásába is kerülhet. Egyre több a vonatokon a fővizsgáló, és civil ruhás próbavásárló, tehát ha meglátják, hogy a kalauz zsebre dolgozik, vagy felenged valakit jegy nélkül, kis is rúghatják.
2012. febr. 19. 13:30
 13/14 anonim ***** válasza:
Én meg rendszeresen találkozom olyannal, hogy Budapesttől Sátoraljaújhelyig egyetlen kalauz sem kér jegyet. Sőt, volt hogy nem is találkoztam egyel sem.
2012. febr. 19. 14:46
 14/14 A kérdező kommentje:
mostmár mindegy, megúsztam, jó korán jött az ellenőr ( addig volt jegyem) és utánna már nem kérte
2012. febr. 21. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!