Csak meg fognak büntetni vagy le is szállítanak majd a vonatról?
2600+menetjegy ára akkor ha a helyszínen fizetsz.
Amúgy 8000Ft+menetjegy ára és még le is szállít.
Ha nincs pénzed maradj otthon. Ez nem a szeretetszolgálat.
kérlek a kérdésre válaszoljatok de kritizáljatok, sajnos ilyen rossz helyzetbe kerültem, hogy még a menetjegyet sem tudom kifizetni, senkinek sem kívánom ezt
én ezt olvastam a máv honlapján:
"2./ A megállapított menetdíj (viteldíj) vagy menetdíj és pótjegy díján felül 2.600 Ft pótdíjat (34.1.0.000) fizet a vonaton az, aki
a) menetjegy nélkül vagy érvénytelen menetjeggyel a vonatra felszállt,
jegyvizsgálat"
3./ A megállapított menetdíj vagy pótjegy díján felül 8.000 Ft pótdíjat (34.3.0.000) fizet az, aki
c) a menetdíjat, viteldíjat, pótdíjat a vonaton vagy 3 munkanapon belül nem
fizeti meg,"
ezek szerint ha 3 napon belül befizetem majd a pótdíjat akkor csak 2066 lesz, a kérdés tehát csak az, hogy leszállít-e
Persze hogy leszállít.
Amúgy 2600-ért egy napijegyet váltanál, és utazgatnál fel-alá a bűntetéssel...
ha leszállít, az nem mentesít a büntetés alól, meg kell adnod neki a nevedet, címedet, ahova postázzák a csekket (és az az együttműködés megtagadása miatt még drágább lesz). Nem vagy köteles oddadni a jegyvizsgálónak a személyidet, meg a lakcímkártyádat, de ekkor rendőrt fog hívni, aki az állomáson fog várni Téged, ahol leszállítanak, és a rendőr már igazoltathat, tehát ugyanúgy megkapod a csekket.
Tehát hamost nincs pénzed, de lesz, akkor szerintem kérj kölcsön, mert a büntetést nem lehet megúszni... :(
"tehát ugyanúgy megkapod a csekket. "
És még +8000 forint bűntetést az eddigieken túl, a rendőri intézkedésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!