Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Történt már valakivel bármi...

Történt már valakivel bármi baj be nem fizetett helyijáratos busz büntetés miatt? Ha igen, mi? Behajtották valahogy?

Figyelt kérdés
Elsősorban pécsiek válasza érdekelne de bárki irhat.
2012. febr. 17. 14:02
1 2
 1/16 Katoonene ***** válasza:

Ha megadtad az igazi adataidat, előbb-utóbb átkerül a rendőrségre.

Nem tudom mi a pontos menete(időtávokra gondolok), de előbb-utóbb nem csak helyi feljelentés lesz, hanem rendőrségi, behívnak bíróságra stb.. így a 5-15 ezres bírságból lesz 50-100. Persze így se kerülsz börtönbe, de amid van, azt lefoglalják, ha pénzkereső vagy,akkor letiltják, stb.

Egy nem pécsi válasza

2012. febr. 17. 17:01
 2/16 Napkiraly ***** válasza:
már ne haragudj, ehhez mi köze a rendőrségnek? Ez egy polgári ügy. Semmi feljelentés. Cseszekednek egy ideig, leveleznek, aztán ha megéri nekik átadják valami ügyvédi irodának, aki megint cseszekedik veled, és bead egy bírósági fizetési meghagyást. Ezt kikézbesíti neked a bíróság. Ha ellentmondasz per lesz belőle, ahol nekik kell bizonyítani hogy te érvényes jegy nélkül utaztál. Ha nem mondasz ellent jogerőre emelkedik és megy az önálló bírósági végrehajtónak aki tényleg foglalhat. Az is lehet hogy simán eladják valami követeléskezelő cégnek aki szintén levelezni fog veled hogy ez meg az lesz ha nem fizetsz, de azokon csak nevetni lehet.
2012. febr. 18. 00:56
 3/16 Napkiraly ***** válasza:
de ha véletlen elköltözöl, máris bottal üthetik a nyomodat
2012. febr. 18. 00:57
 4/16 Katoonene ***** válasza:

Ha elmegyek egy szállodába egy hétre, és fizetés nélkül lelépek, akkor ergo használtam egy szolgáltatást, ami után nem fizettem.

Ebből is, abból is feljelentés lesz. Szóval, van hozzá köze.

Egyébként, azért mert levelezési címet - lakhelyet megváltoztatod, attól még utolérnek.

Ha valaki ennyire lázadó, az ne álljon meg az ellenőrnek, és ne adja meg az adatait. Amint aláírta a büntetés tényét, megadta az adatait, onnantól kezdve mindegy, makoghatsz bármit a bíróságon, vagy egyéb fórumokon.

2012. febr. 19. 11:18
 5/16 A kérdező kommentje:
igazából lefoglalni nem nagyon tudnak mit, mert kb semmim nincs. Szóval nem hiszem, hoyg én lennék az a potenciális pkrt ellenség akire rá kell küldeni egy sereg ügyvédet. :D Amúgy már csak elvből sem fogom befizetni mert minden hónapban megveszem a bérletet. most egyszer nem volt és pont megszívtam. Na de azért egy 20ezres csekktől kikerekedett a szemem és kiváncsi voltam hoyg mi lehet belőle.
2012. febr. 19. 12:05
 6/16 A kérdező kommentje:
pontosabban 20360ft, mert természetesen a menetjegy árát is meg kell téríteni. :D
2012. febr. 19. 12:06
 7/16 Katoonene ***** válasza:

Napkiraly: "már ne haragudj, ehhez mi köze a rendőrségnek?"

[link] nyomán: "Amennyiben az utazási feltételeket megszegő utas a jegyellenőr intézkedésének jogosságát vitatja, és a jegyellenőrt kötelező munkaköri feladatának ellátásában gátolja, a jegyellenőr jogosult rendőrhatósági intézkedést kérni az utassal szemben." - ez akkor is vonatkozik, ha feljelentés után nem fizet az egyén.

Kérdező: te diák vagy, hogy nincs semmid? (beleértve tv-d, fizetésed, számítógéped) sajnos akkor sem mentesülsz a törvény alól, utolérnek.

Ha felnőtt, keresettel rendelkező egyén vagy, akkor odáig juthatsz, hogy a pkrt, behajtócég, bíróság sápja 100-200 ezerre is rúgni fog, mire elkezdik letiltani a fizetésed.

Ha nincs önálló kereseted, akkor is előbb utóbb elkezdesz dolgozni, és akkor fogják majd letiltani a pénzedet.

Egyébként 1 hónap után 30.000 ezerre fog rúgni az összeg.

A pkrt valóban nem fog rád uszítani egy sereg ügyvédet, mert nem vagy potenciális ellenség. Kapsz még egy csekket, és utána jön a következő szint, a peres eljárás (ez alaphangon legalább +80 ezer)

Sok sikert kívánok, ha nem kívánod befizetni, de ha már csekkeket küldözgetnek neked, akkor jobb ha tudod, előbb-utóbb fizetned fogsz. Elvek ide vagy oda.

2012. febr. 19. 13:55
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen diák vagyok. Egyébként azért is tettem fel a kérdést mert van pár ismerős (nem csak diákok), akik szintén nem fizették be a büntetést, és velük sem lett semmi. Van aki már pár éve nem fizette be. Küldözgették a csekkeket egy darabig, utána meg abbahagyták. Szóval a lényeg hogy én még tényleg nem hallottam olyanról akit ezért bármilyen hátrány ért volna. teszem azt letiltották a fizetését. stb...
2012. febr. 20. 23:06
 9/16 A kérdező kommentje:
Ráadásul egy éven belül külföldön fogok elhelyezkedni. Legalábbis megpróbálok. Szóval ott meg aztán tényleg kétlem hogy utolérne a pkrt keze.
2012. febr. 20. 23:09
 10/16 Napkiraly ***** válasza:

Na még egyszer. Milyen feljelentés? Ha elmegyek egy szállodába és nem fizetek annyiban más, hogy egyrészt:

1. szabálysértési értékhatáron felül okozok kárt

2. elkövetem a BTK csalás tényállását, mivel szándékosan másokat anyagi haszonszerzés végett tévedésben tartok illetve megtévesztek. Egyértelmű a tényállás, egyértelműen eszem ágában sem volt fizetni. Közösségi közlekedésnél:

1. szabálysértési értékhatár alatt kvöetem el a csalás szabálysértését

2. nem egyértelmű hogy eszem ágában sem volt fizetni amikor igénybe vettem a szolgáltatást

Magyarán büntetőjogi (és szabálysértési jogi) következménye nincs a dolognak. A rendőr igazoltathat az ellenőr kérésére és a közlekedési társaság hivatalos úton kikérheti a rendőrségtől az adataidat a polgári igényének érvényesítésére (utazási feltételek megsértése). Ennyi történik. Ja, a helyszínen semmiképp sem kérheti ki az adataidat

2012. febr. 24. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!