Történt már valakivel bármi baj be nem fizetett helyijáratos busz büntetés miatt? Ha igen, mi? Behajtották valahogy?
Ha megadtad az igazi adataidat, előbb-utóbb átkerül a rendőrségre.
Nem tudom mi a pontos menete(időtávokra gondolok), de előbb-utóbb nem csak helyi feljelentés lesz, hanem rendőrségi, behívnak bíróságra stb.. így a 5-15 ezres bírságból lesz 50-100. Persze így se kerülsz börtönbe, de amid van, azt lefoglalják, ha pénzkereső vagy,akkor letiltják, stb.
Egy nem pécsi válasza
Ha elmegyek egy szállodába egy hétre, és fizetés nélkül lelépek, akkor ergo használtam egy szolgáltatást, ami után nem fizettem.
Ebből is, abból is feljelentés lesz. Szóval, van hozzá köze.
Egyébként, azért mert levelezési címet - lakhelyet megváltoztatod, attól még utolérnek.
Ha valaki ennyire lázadó, az ne álljon meg az ellenőrnek, és ne adja meg az adatait. Amint aláírta a büntetés tényét, megadta az adatait, onnantól kezdve mindegy, makoghatsz bármit a bíróságon, vagy egyéb fórumokon.
Napkiraly: "már ne haragudj, ehhez mi köze a rendőrségnek?"
[link] nyomán: "Amennyiben az utazási feltételeket megszegő utas a jegyellenőr intézkedésének jogosságát vitatja, és a jegyellenőrt kötelező munkaköri feladatának ellátásában gátolja, a jegyellenőr jogosult rendőrhatósági intézkedést kérni az utassal szemben." - ez akkor is vonatkozik, ha feljelentés után nem fizet az egyén.
Kérdező: te diák vagy, hogy nincs semmid? (beleértve tv-d, fizetésed, számítógéped) sajnos akkor sem mentesülsz a törvény alól, utolérnek.
Ha felnőtt, keresettel rendelkező egyén vagy, akkor odáig juthatsz, hogy a pkrt, behajtócég, bíróság sápja 100-200 ezerre is rúgni fog, mire elkezdik letiltani a fizetésed.
Ha nincs önálló kereseted, akkor is előbb utóbb elkezdesz dolgozni, és akkor fogják majd letiltani a pénzedet.
Egyébként 1 hónap után 30.000 ezerre fog rúgni az összeg.
A pkrt valóban nem fog rád uszítani egy sereg ügyvédet, mert nem vagy potenciális ellenség. Kapsz még egy csekket, és utána jön a következő szint, a peres eljárás (ez alaphangon legalább +80 ezer)
Sok sikert kívánok, ha nem kívánod befizetni, de ha már csekkeket küldözgetnek neked, akkor jobb ha tudod, előbb-utóbb fizetned fogsz. Elvek ide vagy oda.
Na még egyszer. Milyen feljelentés? Ha elmegyek egy szállodába és nem fizetek annyiban más, hogy egyrészt:
1. szabálysértési értékhatáron felül okozok kárt
2. elkövetem a BTK csalás tényállását, mivel szándékosan másokat anyagi haszonszerzés végett tévedésben tartok illetve megtévesztek. Egyértelmű a tényállás, egyértelműen eszem ágában sem volt fizetni. Közösségi közlekedésnél:
1. szabálysértési értékhatár alatt kvöetem el a csalás szabálysértését
2. nem egyértelmű hogy eszem ágában sem volt fizetni amikor igénybe vettem a szolgáltatást
Magyarán büntetőjogi (és szabálysértési jogi) következménye nincs a dolognak. A rendőr igazoltathat az ellenőr kérésére és a közlekedési társaság hivatalos úton kikérheti a rendőrségtől az adataidat a polgári igényének érvényesítésére (utazási feltételek megsértése). Ennyi történik. Ja, a helyszínen semmiképp sem kérheti ki az adataidat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!