Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bemenjek a rendőrségre vagy...

Bemenjek a rendőrségre vagy mi legyen?

Figyelt kérdés
kb 4 héttel ezelött buszbalesetet szenvedtem kórházba is voltam és ott elkérték az adataim hogy majd keresnek mert vallomást kell adnom (az adatot kb 35 embertől még elkérték). Tegnap keresett egy úr a rendőrségtől hogy majd hétfőn 11 órára kellene bemennem csak az a probléma hogy az egyik szülővel... apukám teljesen kiakadt hogy ő nem futkozik a rendőrség mert 45 kmre lakunk a várostól...bár ez nem a legnagyobbik gond hogy messze lakunk hanem hogy apu nem hajlandó eljönni mert úgyse tudnék mást mondani mint a másik 35 ember...meghogy biztos nem egyszer hivnak be szülővel hanem többször és apukám úgy gondolja hogy ha nem megyünk be el van felejtve a dolog... anyunak meg nincs jogosítványa meg amgyis dolgozik... Ma az beszélgettem az egyik ismerősőmmel elmondtam neki ezt a történetet és azt mondta ha nem megyek be bírságot fognak kiszabni... ez igaz?szülőnek azért kell jönnie velem mert nem vagyok 18 bár a 18-at 25 nap múlva betöltöm...de a rendőr azt mondta hogy 20-ig le akarják zárni az ügyet..választ előre köszönöm! :)
2012. febr. 10. 16:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Mivel nem vagy 18, így nem mehetsz szülő nélkül. Akár akar a szülő, akár nem. Ha kaptál levelet a rendőrségtől, abban le van írva, hogy mit tehetnek ha nem jelensz meg. Ez függ attól hogy milyen minőségben vagy részese az ügynek, mondjuk ha te okoztad, akkor elő fognak állítani. A szülőddel együtt ugye.

Nekem is apámmal kellett mennem amikor az első gyorshajtási ügyem volt 8 évvel ezelőtt, mert nem voltam még 18 éves.

2012. febr. 10. 16:29
 2/5 A kérdező kommentje:
nem az okozója vagyok hanem csak egy szemtanu vagyis a buszon űltem.
2012. febr. 10. 16:35
 3/5 anonim válasza:
Szia. Mindenképpen értesd meg a szüleiddel, hogy a rendőrségre bemenni nem egy lehetőség, hanem kötelező érvényű. A tanu nem dönthet arról, hogy kiván-e vallomást tenni, így, ha nem mész be, a bírság mellett bizony még téged is előállíthatnak. Úgyhogy ha tetszik, ha nem, nyomás a rendőrségre!
2012. febr. 10. 16:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha akár csak tanú is vagy és nem jelensz meg az idézés ellenére - előállítanak.

Vagyis rendőrök jönnek érted,kocsiba tuszkolnak és elvisznek egy hivatalos helységbe ahol meghallgatnak.

Mi több még a költségeket is kifizettetik veled (szüleiddel) ami kilométerenként 4-500 forint.

Természetesen a bírságon felül ...

Menjetek be az öregeddel hétfőn 11-re akkor is ha kiakadt tőle,ez állampolgári kötelesség.

2012. febr. 10. 23:53
 5/5 10 deka farhát ***** válasza:
Továbbá, bizonyos esetekben a rendőrség megtéríti az útiköltséget. Amikor én voltam a rendőrségen tanúvallomást tenni, tőlem megkérdezték, hogy van-e költségtérítési igényem.
2012. febr. 17. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!