Miért ciki átadni az ülőhelyet a tömegközlekedési eszközökön?
minden reggel azt kell tapasztalnom, hogy az iskolába igyekvő tizenévesek bárgyú tekintettel nézik a pocakos kismamákat, a rogyadozó idős embereket, de nem adnák át a helyüket. én is voltan iskolás(vidéken), de nekem természetes volt hogy felpattanok, ha felszállt egy mamó vagy papó. miért nem tudunk illedelmesen, kulturáltan utazni? vagy miért nem beszélnek erről az osztályfőnöki órán? vagy a szülők!
ha már itt vagyok azt is megkérdezném, hogy miért kell az ajtóban megállni, ha kb sok megállót megy az illető? Engem zavar, hogy nincsenek tekintettel a másikra. utóbbi korosztálytól független.
igen igen
nem utolsó sorban sok minden kiderül az emberek mentalitásáról.
Én csak a kismamáknak (akár cigány, akár nem - elvégre ígyis-úgyis terhes..) és a bottal közlekedő, illetve nagyon öreg, normálisan kinéző idős embereknek adom át a helyemet.
Semmi kedvem ahhoz, hogy hányinger miatt le kelljen szállnom a buszról reggel... Ha nem ülök, akkor 4-5 megálló után rosszul leszek. Tehát 3x kéne átszállnom, és kb 20 percenként jár busz...
Ha megkérnek normálisan, akkor persze átadom, végigszenvedem valahogy az utat...
16/L
Én ezt úgy oldom meg, hogy nem ülök le:) Egyrészt a munkahelyemen 9órát ülök,szinte fel sem kelek a gép elől. Örülök ha állhatok:) Másrészt nincs gusztusom leülni azokra a mocskos ülésekre. Mindig mosolygok magamban mikor a dagadt negyvenes rohan az ülőhelyért,majd elégedetten hátradől az ülésen, hogy végre leült, előtte meg hajléktalan utazott még azon a széken:)
Egyébként, hogy miért nem adják át a helyet a fiatalok? Mert a mai kedves szülök NEM tanitják meg nekik, hiszen ők sem adják át a helyet! Engem felháborit,amikor a dagadt nők terpeszkednek és mellette meg összeesik az öreg bácsika.
Utolsó: miért az háborít fel, ha a DAGADT nők ülnek és nem adják át a helyüket? Az nem zavar, ha a többi ember nem adja át? Hát gratulálok, nagyon sok eszed lehet.
Hozzáteszem, hogy talán (persze csak talán, remélem érzed az iróniát) egy kövér embernek fájnak a lábai, stb. Míg kisebb az esélye annak, hogy a mögötte ülő 30-as vékony nőnek is fáj.
Sajnállak nagyon, amiért ennyire satnya az egészségkulturáltságod, illetve egy csepp empátiád sincs.
Nem vagyok kövér, sőt. De nem értem, miért az a problémád, hogy egy kövér ember ül. Az nem zavar, amikor egy normális testalkatú ember mellett alig bír állni az öreg bácsi/néni?
Ja és hozzáteszem, hogy én sose ülök le, szóval nem tartozok azok közé, akik nem adják át a helyüket :) Csak egyszerűen undorítónak tartom a hozzáállásodat. Durvábban szólva, bicskanyitogató.
Hogy lehet valakinek ekkora előítélete olyan emberekkel szemben, akik nem is biztos, hogy tehetnek arról, hogy pl 120 kilósak... Tényleg gondolkozz el ezen, mert te is kerülhetsz ilyen helyzetbe!!
Írj ki egy kérdést,mi a véleményed a kövérekről és ott leírom szivesen:) de ez a kérdés nem erről szól.
A lényeg, kifogás mindig van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!