Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ciki átadni az ülőhelyet...

Miért ciki átadni az ülőhelyet a tömegközlekedési eszközökön?

Figyelt kérdés

minden reggel azt kell tapasztalnom, hogy az iskolába igyekvő tizenévesek bárgyú tekintettel nézik a pocakos kismamákat, a rogyadozó idős embereket, de nem adnák át a helyüket. én is voltan iskolás(vidéken), de nekem természetes volt hogy felpattanok, ha felszállt egy mamó vagy papó. miért nem tudunk illedelmesen, kulturáltan utazni? vagy miért nem beszélnek erről az osztályfőnöki órán? vagy a szülők!

ha már itt vagyok azt is megkérdezném, hogy miért kell az ajtóban megállni, ha kb sok megállót megy az illető? Engem zavar, hogy nincsenek tekintettel a másikra. utóbbi korosztálytól független.

2012. jan. 26. 19:15
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
41%

Hát én azt mondom, amikor én voltam (felső tagozatos) iskolás, nagyobb fájdalmaim voltak, mint egy nyugdíjasnak. Néha már annyira fájt a hátam az iskola táskától, hogy anyám elkezdte megmérni reggelente a tatyómat, legkönnyebb állapotában is 9 és fél kg volt... azt elcipelni reggelente nem egy nagy élmény. A tesi óráktól meg eleve minden nap izomlázunk volt (legalább is mi sulinkban kemény volt a testnevelés). És agyilag is nagyon lefárasztja a diákokat, hogy 8 órában koncentrálni, figyelni, tanulni...stb. Én még sajnos azoknak a táborát erősítettem, akik délután 17-ig bent voltak tanulószobán. Biztosan merem állítani, hogy százszor fáradtabb voltam akkor, mint bármelyik öreg. Az meg csak hab a torán, hogy reggeli csúcsforgalomban képesek nyüzsögni, pedig ha megvárnák a 9-10 órát, mikor már mindenki suliban és melóhelyen van, akkor simán övék az összes BKV jármű...

Kismamáknak mindig átadom a helyem, bár őszintén kétszer ha életemben volt rá alkalom, de a babakocsisoknak is segítek fel/le szállni.

Az a véleményem, mindegy, hogy az öregnek azért fáj a háta, dereka...stb mert öreg, nekem meg azért, mert napi 12 órában pakolom a ruhákat (melóhelyen), ugyanaz a fájdalom, és semmivel sincs több joga igényt tartani az ülésre, mint nekem...

2012. jan. 26. 23:40
 12/30 anonim ***** válasza:
22:37 Te se Borsodi vagy :D
2012. jan. 27. 10:46
 13/30 anonim válasza:
23:40 vagyok. A c.gány kismamáknak nem azért adnám át a helyem, mert úgy helyes, hanem mert nem akarok verést kapni emiatt... Amúgy meg amikor a villamosmegállóban dohányzik a c.gány kismama, akkor nem hiszem, hogy utána pont az ülésen múlik bármi is...
2012. jan. 27. 10:50
 14/30 anonim ***** válasza:
46%
Inkább azt kérdezném, miért ciki nem átadni? Én nem vagyok benne a tömegközlekedésben (remélem, túl sokat nem is leszek :S), de nekem az a véleményem, hogy ha fizetek a jegyért, hadd üljek már le, ha tudok. Na meg főleg, ha fáradt vagyok (igen, én is lehetek fáradt, és ahhoz senkinek semmi köze, hogy mitől, miért vagy miért nem, és nekem sincsen máshoz), nem értem, hogy miért nem lehet értelmesen hozzáállni ehhez. Én személy szerint nem tartom jónak, hogy így gondolkoznak az emberek. Szerintem ha valaki úgy gondolja, és átadja, oké, de ha elvárás, akkor már csak azért sem.
2012. jan. 27. 14:11
 15/30 A kérdező kommentje:
Ez van. mindenki eldöntheti, hogy átadja e a helyet vagy nem. ha én öreg leszek nagyon jól fog esni ha valaki észre veszi hogy jobb lenne ha leülnék. de nyugalmasabb pillanatokban gondolkodjunk el azon hogy hova vezet így a világ, ha ennyire önzőek vagyunk és lesz#rjuk az embereket. lehet kifogásokat keresni de én örülök neki hogy átadhatom a helyet és nem nekem kell hogy átadják. ilyen kis dolgokkal lehetne szebbé tenni a hétköznapokat. Köszönöm aki megértett és sajnálom aki nem.
2012. jan. 27. 17:20
 16/30 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Értem én, hogy mit is akartál. De: amikor átadom a helyem és a "kedves", idős néni, bácsi még annyit sem mond, hogy "köszönöm", mert úgy érzi, ez neki jár, vagy amikor azt látom, hogy az idős nénike a metrón, buszon maga mellé teszi a szatyrát, amivel elfoglal még legalább egy, ha nem másfél ülőhelyet és esze ágában sincs lepakolni onnan, amikor már nincs több szabadhely - na ilyen tapasztalatok birtokában én is azt mondom, hogy ácsorogjon csak szépen, ha sz.rik arra, hogy a másik nem tud leülni az ócska pakkja miatt, akkor most állja végig az utat a vénasszony is.
2012. jan. 27. 22:26
 17/30 _Jessy_ ***** válasza:
Na igen. Az ilyenek miatt vagyok én is kiakadva. Velem ennél rosszabb is történt már :( Felálltam, hogy kismama le tudjon ülni, mire a hátam mögül egy nem is öreg! nő előrevágtatott, és leült. Aztán én néztem bambán a kismamára, hogy bocsi, ő meg megmosolyogta, aztán kapott helyet egy másik normális utastól.
2012. jan. 27. 22:38
 18/30 A kérdező kommentje:
Én ha eddig megkértem valakit hogy szabad e a hely a szatyor alatt, nem mondtak még nemet. a dac alatt láttam a szégyenkezést.
2012. jan. 27. 23:02
 19/30 anonim ***** válasza:
Múltkor szállok fel a buszra, öregasszony ül a 4-esbe. vele szembe felpakolva pár szatyor az ülésre, mellette meg felb*szva a gurulós szatyor(kint esett az eső volt némi sár...)az ülésre... Köv megállónál megtelt a busz, Persze még a szatyrokat se pakolta le...
2012. jan. 28. 12:03
 20/30 anonim ***** válasza:

Hát ez mindig is top listás kérdés volt.

Én csak azon vagyok leakadva, hogy vagy épp megyek a napi 12órát ácsorgós munkámba, vagy onnan jövök és mégis nekem kell átadni a helyemet, mert a FÉRFIAK eljátszák a bambát, aki észre sem veszi őket. Vagy nekiállnak sms-t olvasni, vagy néznek ki az ablakon, telefonálnak.. csak ne kelljen felállni. De aztán olyan büszkén húzzák ki magukat, mint ha lenne mire... És megfigyeltem azt is, hogy a helyüket átadók 75%-a nő. Idegesitő, mikor úgy szállnak fel az öregek a buszra, hogy már a lépcsőn szidják a "mai fiatalokat", de az már legyen az ő jellemhibájuk. Igenis illik átadni nekik a helyet.

az már másik téma, hogy láttam már "bodzaszedőket" lökdösődni az ülőhelyért, miközben egy mankós férfi küzdött az állva maradásért..

2012. jan. 30. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!