Miért ciki átadni az ülőhelyet a tömegközlekedési eszközökön?
minden reggel azt kell tapasztalnom, hogy az iskolába igyekvő tizenévesek bárgyú tekintettel nézik a pocakos kismamákat, a rogyadozó idős embereket, de nem adnák át a helyüket. én is voltan iskolás(vidéken), de nekem természetes volt hogy felpattanok, ha felszállt egy mamó vagy papó. miért nem tudunk illedelmesen, kulturáltan utazni? vagy miért nem beszélnek erről az osztályfőnöki órán? vagy a szülők!
ha már itt vagyok azt is megkérdezném, hogy miért kell az ajtóban megállni, ha kb sok megállót megy az illető? Engem zavar, hogy nincsenek tekintettel a másikra. utóbbi korosztálytól független.
Hát én azt mondom, amikor én voltam (felső tagozatos) iskolás, nagyobb fájdalmaim voltak, mint egy nyugdíjasnak. Néha már annyira fájt a hátam az iskola táskától, hogy anyám elkezdte megmérni reggelente a tatyómat, legkönnyebb állapotában is 9 és fél kg volt... azt elcipelni reggelente nem egy nagy élmény. A tesi óráktól meg eleve minden nap izomlázunk volt (legalább is mi sulinkban kemény volt a testnevelés). És agyilag is nagyon lefárasztja a diákokat, hogy 8 órában koncentrálni, figyelni, tanulni...stb. Én még sajnos azoknak a táborát erősítettem, akik délután 17-ig bent voltak tanulószobán. Biztosan merem állítani, hogy százszor fáradtabb voltam akkor, mint bármelyik öreg. Az meg csak hab a torán, hogy reggeli csúcsforgalomban képesek nyüzsögni, pedig ha megvárnák a 9-10 órát, mikor már mindenki suliban és melóhelyen van, akkor simán övék az összes BKV jármű...
Kismamáknak mindig átadom a helyem, bár őszintén kétszer ha életemben volt rá alkalom, de a babakocsisoknak is segítek fel/le szállni.
Az a véleményem, mindegy, hogy az öregnek azért fáj a háta, dereka...stb mert öreg, nekem meg azért, mert napi 12 órában pakolom a ruhákat (melóhelyen), ugyanaz a fájdalom, és semmivel sincs több joga igényt tartani az ülésre, mint nekem...
Hát ez mindig is top listás kérdés volt.
Én csak azon vagyok leakadva, hogy vagy épp megyek a napi 12órát ácsorgós munkámba, vagy onnan jövök és mégis nekem kell átadni a helyemet, mert a FÉRFIAK eljátszák a bambát, aki észre sem veszi őket. Vagy nekiállnak sms-t olvasni, vagy néznek ki az ablakon, telefonálnak.. csak ne kelljen felállni. De aztán olyan büszkén húzzák ki magukat, mint ha lenne mire... És megfigyeltem azt is, hogy a helyüket átadók 75%-a nő. Idegesitő, mikor úgy szállnak fel az öregek a buszra, hogy már a lépcsőn szidják a "mai fiatalokat", de az már legyen az ő jellemhibájuk. Igenis illik átadni nekik a helyet.
az már másik téma, hogy láttam már "bodzaszedőket" lökdösődni az ülőhelyért, miközben egy mankós férfi küzdött az állva maradásért..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!