Alaphelyzet: halomozottan sérült kislányommal élek,emelt összegú családi pótlék igazoló kártyám van,amivel ingyen utazhatok kislányommal.Én eddig azt hittem hogy ez mindig érvényes de mint kiderült csak akkor ha a lányom is velem van.Utóbbi 3 évben ezt eddig egy ellenőr sem jelezte viszont tegnap meg akart büntetni az ellenőr.Elmeséltem a helyzetemet hogy milyen nehezen élünk (eléggé kiakadtam), és hogy eddig soha nem volt ilyen gond.Elkérte a személyimet (sajnos odaadtam) felírta az adatokat.Tovább "hisztiztem", megkérdezte hogy "elveszi a csekket?" Mérgemben mondtam hogy nem.Erre szó nélkül elment. Ilyenkor mi történik?Postán küldik ki a csekket?Vagy reményedhetek abban hoyg esetleg meggondolta magát?Bocsi hogy ilyen hosszú lett
meg is érdemled. f*szér kell hisztizni. ha normálisan elmagyarázod neki mi a helyzet lehet nem büntet meg.
2012. jan. 14. 17:56
2/17 A kérdező kommentje:
Csak nem ellenőr vagy?:) Látván a nőt kétlem hogy megértette volna,még cinikus mosoly is volt az acán.
Kérdésem lényege hogy a bkv szokta-e utlag kiküldeni az alap büntetésről szóló csekket?
2012. jan. 14. 17:58
3/17 anonim válasza:
Postán kapod meg a büntetésről szóló csekket.
A kedvezmény a kislányodat illeti és a vele utazó kísérőt.
2012. jan. 14. 18:09
4/17 anonim válasza:
Sajnos szokta! Nagyon sajnállak, de nem kellett volna odaadni a személyidet!
2012. jan. 14. 18:13
5/17 anonim válasza:
De igenis oda kellett volna adnia a személyijét. Jogosulatlanul használt egy kedvezményt, megbűntették kész. A boltból sem viszed ki a kenyeret ingyen mert nem volt kiírva, hogy fizetni kellene...
Amúgy ilyenkor semmi érdekesség nincs, csak nem vetted át a csekket. Ilyenkor 30 nap után majd szépen megemelkedik a bűntetés majd kiadják végrehajtásba... Csak akkor már vagy 10xes a bűntetés...
2012. jan. 14. 18:22
6/17 anonim válasza:
Így van. Ha a helyszínen elismered és aláírod, akkor a büntetés jóval kevesebb. Így most egy kicsit többről fog a csekk postán jönni.
2012. jan. 14. 19:48
7/17 anonim válasza:
Ha ez velünk fehérekkel történik, büntetnek, ha cigányokkal, rögtön mennek az ombudsmanhoz, h hogy viselkedtek vele, és még ők kapnak kártérítést. Jogos talán az, hogy a cigány elmegy a dokihoz, az beírja neki, h lisztérzékeny, és 90%-os kedvezménnyel utazik. Nekem meg mennyit kell dolgozni, hogy csak a bérlet meglegyen. Amúgy az ellenőr volt a szemétláda! Elengedhetett volna! Szar országban élünk!!!!
2012. jan. 14. 21:26
8/17 anonim válasza:
Én eddig egy normális ellenőrrel nem találkoztam. Adatokat, ha nem adod meg, joga van feltartani, amíg a rendőr meg nem jön. Most ez a te hibád volt, amúgy a mozgáskorlátozott igazolványnál is valami ilyesmi van. Tanulsz belőle! A törvényekkel van a gond.
2012. jan. 14. 21:32
9/17 anonim válasza:
Az ellenőr nem tarthat fel, nem érhet hozzád, ezt még Aba Botond nyilatkozta, azóta sem változott.
A közterület-felügyelő az igen.
2012. jan. 15. 19:22
10/17 anonim válasza:
Nem igaz, hogy nem ismered a használat szabályait! Neked miért járna, ha önállóan utazol?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!