Nem újdonság, 30 évvel ezelőtt is úgy működött a dolog, hogy adtál valamennyit a sofőrnek és nem kaptál jegyet. Úgymond mindenki jól járt.
Azóta kissé változott a dolog, néha felmérik az utazási szokásokat. Így fordulhatott elő az is, hogy az egyik kis zsákfaluban megszűnt a buszközlekedés, mert a statisztika szerint senki se utazott a buszon (értsd: nem volt bevétel/jegykiadás azon a szakaszon), közben pedig csak annyi történt, hogy az összes helyi lakos féláron utazott jegy nélkül! Végülis ki járt jól? Addig spóroltak, hogy megszüntették a buszukat!
:D
Meseszagú.
Talán ismerősöknél működik még (tanú nélkül).
Nincs az az épelméjű sofőr aki kirúgatná magát pár száz (pár ezer) forint okán egy ellenőrzés után.
Mert arról nem szól a riport,hogy az ellenőr végignézi az utasok jegyeit sőt azt is vizsgálja,hogy megfelelő távolságra váltották-e?
A rejtett kamerásdi meg lassan már a csapból is folyik.
A minap pedig egy Szentendréről induló járatra néhány megálló után rendőrökkel együtt szállt fel két ellenőr,aki a jegyeket,míg a közeg a személyi igazolványokat ellenőrizte.
Na,ehhez mit szóltok?
:)
Nekem nem meseszagú.
Soha nem utazok volánnal, mindig mávval járok, de nyáron úgy adódott, hogy busszal kellett továbbutaznom.
Jön a busz mondom, hogy egy diákot kérnék Kismarosig. Százas a kezemben, beüti, kiírja a kijelző, hogy 80 ft, de nem nyomtatja a jegyet. Elveszi a pénzt visszaad 30 ft-ot úgy, hogy a 20-as alatt van a 10-es és megvallom észre sem vettem. Állok várom a jegyet, de ő már ajtót zár indexel. Akkor megszólalok: elnézést, a jegyet megkaphatom? Néz rám: Mééé az is kell??? Hát mondom igen, ha egyszer már kifizettem, csak elkérném. Erre kinyitja a markomat (akkor látom meg, hogy volt egy 10-es is) kiveszi a 10-est és kinyomtatja a jegyet.
Azaz szumma-szumma 10 kerek magyar forintért azt hitte, hogy eladom neki a lelkemet. De ha a kövi megállóban felszálltak volna az ellenőrök nem mondta volna, hogy srácok, azt a gyereket hagyjátok, fizetett csak épp nekem...
De ismerősömk Érdkörnyékén buszozik, ő mondta hogy ez rendszeresen megy... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!