A metróban milyen jogon kérik a jegyet/bérletet? Azok csak bizt. őrök!
"ha pedig valaki csal vagy nem tartja be a szabályokat, akkor annak jár a bünti"
Én meg addig nem veszek bérletet és jegyet, amíg nem váltják le a BKV korrupt felső vezetését! Persze, Nokiásdobozokban a milliók, én meg fizessem a (fizetésemhez képest) méregdrága bérletet, hogy dolgozni járhassak... nonszensz
"szánalmasok, hogy bliccelve utaznak és még nekik áll feljebb"
Szerintem meg az a szánalmas, aki támogatja ezt a pénzmosodát. A nem kevés pénzemért én megkövetelem a korrekt szolgáltatást, de a majd' széteső buszok, a pofátlan ellenőrök és dobozoló felső vezetés még hírből sem az.
Szomorú, mert a magyarok többsége még mindig olyan birka, hogy eltűri ezt. Nyugaton egy évig sem húzná az ilyen vállalat.
Majd ha lesz egy költséghatékony, korrekt, igényes szolgáltatást nyújtó tömegközlekedési vállalat, akkor én is ferdén nézek arra, aki bliccel, és ezzel megkárosítja azt. Addig inkább csak megértően.
14:12
Nyugaton fizetjük a menetdíjat, nem bliccelünk. Itt a jegyárak a magyarénak a többszörösébe kerülnek, és aki mégis bliccel és elkapják, a büntetés is a magyar büntetések többszöröse.
Nem kell a nyugattal példálózni, vagy ha mégis, akkor lehet követni a példát és jegyet venni :-)
"jártál volna az "elitnegyed" manhattan-közepi metróban"
Jártam. A bécsi metró sem tetszett. A nürnbergi és a párizsi már igen, na az szolgáltatás. És nem lopja el a felsővezetés sem a pénzt, a többszörös jegyár arányaiban eltörpül a fizetésekhez képest.
14:28
Nehogy azt hidd, hogy itt kint senki sem lop. Itt is ugyanúgy kilopják a magukét, csak nem az összeset veszik el, hanem csak egy részét, a többi részét megkapja a lakosság.
A fizetése meg nem mindenkinek csillagászati itt sem, van egy réteg, akinek nem okoz gondot a bérletvásárlás, de sokan vannak, akik minimálbérből élnek, és ez, hiába tűnik jó fizetésnek forintra átszámolva, a kinti viszonyok között már nem annyira jó. Attól, hogy valami nyugaton van, még nincs aranyból, aki meg nyugaton él, nem feltétlenül gazdag.
"aki meg nyugaton él, nem feltétlenül gazdag"
Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ott elvárják a normális szolgáltatást, és ez többnyire meg is van. Élelmiszeripari példa: bizonyítottan silányabb minőségű a multik Kelet-Európába(n) szállított/gyártott áruja. Nyugaton nem merik eladni azt a szemetet, amit itt.
Velünk szinte mindent meg lehet tenni, és nem szólunk érte semmit.
14:36
Erre is van megoldás: szólni kell.
Egyébként egyetértek veled, itt valóban jobb minőségű árukat kínálnak a multik, mint Mo-on.
Ez csak egy hivatalos bejelentésből idéztem, TI MINTAPOLGÁROK! Nem véletlenül fogják elküldeni az összes ilyen őrt tavasszal. Biztosan ütközik valami szabállyal.
Aki meg itt azzal jön hogy letolvajoz meg a tököm tudja, az még annyit sem tud hogy nem is vagyok pesti! Tipikus tudatlan köcs0g magyar hozzáállásúak akik támadtak!
Én is írjam, hogy aki meg a vagyonvédelmi törvénnyel jön az meg csak egy senki adócsaló bizt.őr!? 4 órára van bejelentve közben meg 24-et dolgozik. Elcsalja az adót, amiből a bkv-t fenntartják.
És hiába állnak ott, mert még azt sem nézték meg hogy mit dugtam a jegykezelőbe. Pont leszarták hogy nekik lenne ott munkájuk is! Ergo tök feleslegesek, csak egy 1001-ik pénzkidobás a cég részéről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!