Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Csaknem 2 éves MÁV-START...

Csaknem 2 éves MÁV-START büntetés. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Szögezzük le előre, hogy a követelés teljesen jogtalan.

2010. (igen, ez nem elírás, 2010, tehát a tavalyi évben) februárban volt egy kis probléma az egyik jegyvizsgáló tájékozottságával, és csak azért is megbüntetett. Engem nem izgatott, átadtam a személyimet is, aláhúztam, hogy "nem értek egyet", aláírtam, és viszlát.

Teltek a hónapok, és 2010. decemberben kaptam egy levelet, hogy 16555 forint tartozásom van, legyek szíves a keltezéstől számított 30 napon belül befizetni. A levelet eleve december elsején keltezték (csupán 9 és fél hónappal az eset után), de csak a hónap közepén adták fel, olyan pofátlanságokat is követeltek volna rajtam, mint kezelési költség, meg postaköltség. Szóval már akkor is felháborító lenne, ha maga a főkövetelés jogos lenne, de így ugye még inkább az volt. Írtam is nekik egy "kedves" kis levelet, aztán pár hónap múlva jött a válasz, hogy persze, igazam van, nem kell fizetni.

Most, kereket egy évre rá megint küldtek egy levelet, hogy még mindig nem fizettem be a tartozásomat, szóval most már aztán tényleg, vagy bíróságra viszik (megjegyzem, 1 éve is ugyanezzel fenyegetőztek). Ezúttal is december 1. a keltezés, de immár csak 23-án voltak képesek postára adni, és még mindig úgy gondolják, hogy 30 napon belül be kellene fizetnem.

Nem különösebben izgat a dolog, komolyan, egész jól szórakozok rajtuk, nagyon vicces banda. Arra lennék kíváncsi, ti mit tennétek? Írnátok nekik megint (amivel szerintem hülyét csinálnék magamból), vagy hagynátok, hadd vigyék bíróságra? Egyáltalán komolyan gondolják ezt, mert szerintem egy vicc, hogy még mindig nem vitték?

2011. dec. 29. 11:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
már meg is találtam: [link] sztrájk&mid=14b5da04754d78 erre hivatkozz. Mettől meddig volt érvényes a bérleted? Milyen vonaton utaztál vele? (személy/sebes/...)
2011. dec. 30. 10:26
 12/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is megtaláltam már azt a közleményt, de mindennek már 1 éve, mert akkor jött az első felszólítás :) Olyan dolgokon nem akadnék ki, amiben nem vagyok 100%-ig biztos. De azért köszönöm a segítséget!

Most pont az zavar, hogy még egyszer elküldték. Azután, hogy már egyszer kifejtették, hogy nekem van igazam. Nem igazán értem, miért van ez. Kíváncsi leszek, 1 év múlva kapok-e még :D

2011. dec. 30. 11:05
 13/13 anonim válasza:
Tértivevényes válaszban írd le nekik a problémádat röviden, mellékletben a tavalyi válaszlevelükkel, amelyben semmisnek minősítik a büntetést. 30 napon belül válaszolni kötelesek, de szerintem is totál esélytelen, hogy ugráljanak, ha valóban kaptál papírt arról, hogy a büntetés nem volt jogszerű, megfizetni nem kell.
2012. jan. 2. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!