Szerintetek csődbe mehet a BKV?
Köszi ez megnyugtataó.
Én sem tudom elképzelni,hogy ezt megengedhetnénk magunknak. Csak már annyit fenyegetnek ezzel.
Minden év végére felhalmozzák a szokásos adósságot, aztán megfenyegetik a fővárost, hogy mi lesz a közlekedéssel, ha ők csődbe mennek. A főváros pedig mi mást tehetne, minthogy fizet...
Az adósság pedig azért halmozódik fel, mert elszórják a pénzt, többek között a protekciós, "belső munkanélküli" közép- és felsővezetői rétegre, ami olyan, mint egy vízfej.
Én a bkv nél dolgozom.
Ma 16 buszról adtuk el a kerekeket mert nem volt pénz a gázolajra,... további szép napot.
Annyi pénz jutni fog a BKV-ra, hogy el tudja látni a feladatát. 2 millió budapesti ember az az ország egyötöde, a drága politikusaink nem fogják veszni hagyni a szavazatokat, sőt, el tudom képzelni hogy végső esetben egymásra licitálva találnák meg az eddig nem ismert tartalékforrásokat a közlekedési vállalat számára...
Nem szimpatikus, de ez van.
"
Mióta volt az a BKV Eleonóra ügy azóta nem hiszem hogy meg mernék ezt csinálni."
Olyan jó ilyeneket olvasni, hogy azért vannak még Mo-n igazán jóhiszemű, jószándékű emberek. Sajnos ők általában (így te is kedves kérdező) nagyon naívak is, és ezt nem bántásból mondom, sajnos ténymegállapítás. Illetve nem is naivitásnak fogalmaznám meg, inkább annak, hogy annyira pozitívan gondolkodnak, hogy el sem tudják képzelni mi lehet, mert ő maguk sosem csinálnának ilyet, és ez jó :)
De ki kell ábrándítsalak:
Az eleonóra ügy egy a sokból, ugyanúgy mint ahogy a hagyó ügy is. Valakit nem vettek be a buliba, kellett egy bűnbak, találtak is egypár lúzert (na nem úgy mintha a nevezettek olyan baromi becsületesek lennének, de esetünkben csak ők akik elviszik a balhét.).
Ezek amik kiderülnek, csak a jéghegy csúcsa (az egész kb 1%-a), akkora szenes lapáttal termelik ki a pénzt a BKV-ből, hogy még egy buszba sem férne be (hogy stílusos legyek).
Én magam is hallottam olyan sztorit, hogy 200 olyan BKV-s volt egy konferencián, hogy még igazából titulusuk sem volt, csak úgy elvoltak... És ők nem a buszvezetői fizut keresik, hanem a fél millát kapják (kézhez). Ez megint csak a dolgok 0.5%-a, a többit csak a tűz közelében levők tudják...
De hogy válaszoljak a kérdésre is:
Persze csődbe mehet, sőt ha úgy nézzük már régen csődbe is ment. Ilyenkor év végén felerősödnek ezek a hangok, mert egyrészt elfogy a pénz, másrészt a szakszervezetek igyekeznek minden évben emeltetni a dolgozók béreit, ehhez viszont megint csak pénz kell. Minél többet sírnak mint a fürdős, meg fenyegetőznek, annál hamarabb kapnak. Nélkülük BP működésképtelen, és ezezl mindenki tisztában van, tehát tul. képpen monopol helyzetben vannak, megpróbálni megéri nekik.
Másik érdekesség: a BKV kb 10 ezer dolgozójára (ezek csak sacc számok) jut valami több száz szakszervezet (csak metrósból van vagy 4?). A szakszervezetek pénzt kapnak a BKV-től, ráadásul nem keveset. Lehet sejteni hogy a szakszervezeti pénzek nagy része hol landol....
"
Szerintem tényleg nehéz fenntartani. Minden ósdi és szerencsétlen.
"
Hát igen, tul. képpen a buszok 99%a konkrétan nem menne át egy valós műszakin, de sztem még a régi metrók egy része sem. A BKV-s szerelők a lelküket kiteszik hogy valahogy életre leheljék a buszokat, legyen mit kiadni forgalomra. Lassan többet járkálnak a garázs mellett várakozó donor buszok között, mint amennyit bent szerelnek a garázsban, már az alkatrészekre sincs pénz :P
Egy ideig még fenntartható ez a helyzet, de előbb utóbb azért a havi 1-2 elvesztett buszt nem tudják már pótolni... A donor alkatrészek is fogynak. Ráadásul jó hogy megvették az arany árú volvókat, de abba minden aranyáron van, és sajnos kell is hozzá... Tehát mégha vesztnek is új buszt, akkor sem sokkal jobb a helyzet, mert ugyan ritkábban fognak költeni, de akkor ugyanannyit...
"Ma 16 buszról adtuk el a kerekeket mert nem volt pénz a gázolajra,..."
Nem kéne disznókat hízlalni az irodában, rögtön lenne pénz üzemanyagra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!