Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért a reggeli busszal megy...

Miért a reggeli busszal megy az összes öregasszony a temetőbe, piacra?

Figyelt kérdés

Pécs, reggel. Városba befelé menő busz. Munkába siető emberek, diákok. A buszon lévő tömeg fele azonban vagy a temetőbe megy, vagy a piacra.

A sok nyugdíjas nem ér rá később menni, amikor egész nap otthon van?

Vélemények, indokokat várok...

2011. okt. 20. 23:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
Én vagyok a bp-i.Itt egész napos a piac!Én is szoktam vásárolni,és du 5-kor is van minden.De ugyan ne várja már az ülőhelyet reggel 7-kor,mert ő vásárolni indul!Utálom az ilyet.
2011. okt. 21. 12:25
 22/34 anonim ***** válasza:
41%
Mi az, hogy ingyen utazik? Regisztrációs jegyet vesz, és az állammal fizetteti a volán, szóval adókból. Egyébként én 8 órási busszal járok, ott már jóformán csak öregek ülnek.
2011. okt. 21. 12:31
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

"Regisztrációs jegyet vesz, és az állammal fizetteti a volán, szóval adókból."

Nem ez kérlekszépen úgy megy, hogy a volán és a máv benyújtja a számlát, hogy tessék 10 millió regisztrációs jegyet adtam ki.

Az állam meg azt mondja, nem érdekel 2 millióra van pénzem azt kifizetem, a 8 millió a ti veszteségetek.

Úgyhogy igenis ingyen utazik, és mindennek a fizető utasok látják a kárát!!

Ha fizetnie kellene nem több legalább 100 forintot már NEM utazna nem lenne olcsóbb utazással a zsömle, és nem hazsnálná melegedőnek a vonatot.

2011. okt. 21. 13:20
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

én is ismerek egy öreg papát, multkor a buszsofőrrel beszéltem elől, ismerem már rég óta, aztmonta hogy felszáll pl. a 6órakor induló buszra(nem helyi, 40 km a városig) és este fél 7-kor száll le, megy vele minden hova, mert társaság és nem kell otthol fűtenie.

csak a diák, a munkás meg egész nap dolgozik,tanul és azért álljon 20-25 km-etm mert addigra van szabad hely, hogy a kedves nyugdjasnak, aki ingyen megy, és nem 28200 ft-ért veszi a bérletet legyen helye.

amúgy 3 ft-t kap a volán a reg. jegyek után, és igen, a volán meg a máv nyeli le.

2011. okt. 21. 15:27
 25/34 anonim válasza:
35%
Legyünk már egy csöppet toleránsak... ők ugyanúgy mondhatnák, hogy milyen csürhe az iskolás társaság, ordítoznak a buszon, hátizsákkal leütik az ember fejét, csordaszellemben bárkinek gúnnyal beszólnak. Néhány öregben is biztosan van hiba, de könyörgöm, férjünk el egymás mellett.
2011. okt. 21. 16:33
 26/34 anonim ***** válasza:
38%

Szép magyar mentalitás...

A fiatal szapulja az öreget

Az autós a gyalogost

A gyalogos az autóst

A gyerektelen a gyerekest.... és lehetne folytatni.

Aki itt írogat, annak vajon van-e nagyszülője? Pár év és az ő szülei is nagyszülők lesznek.

És lehet közülük is sokan fognak utazni a reggeli busszal.

Én dolgoztam hajnali kettőig. Az éjszakai buszra alig fértem fel,a lépcsőn utaztam nemegyszer, mert dugig volt fiatalokkal, akik buliból mentek haza.

Akkor most szidjam őket, hogy miért nem várták meg az első járatot?

Tolerancia. Ezt kellene megtanulni.

2011. okt. 21. 22:25
 27/34 anonim ***** válasza:
96%

"Akkor most szidjam őket, hogy miért nem várták meg az első járatot? "

Ne szidjad. Ők legalább ugyanúgy fizettek a szolgáltatásért, mint Te, ellentétben a nyuggerekkel...

2011. okt. 21. 22:29
 28/34 A kérdező kommentje:

Ja és az külön szám, amikor a kerekes bevásárlótáskájukkal (nem tudom, mi a hivatalos neve, sztm biztosan láttatok már, tudjátok mire gondolok) valósággal lelökik az embert a buszról, illetve "helyet csinálnak vele".

Csak azért mondom, mert már volt rá precedens, hogy a lányomat lelökte vele a buszmegállóban lévő buszról, mert félt, hogy "nem fog tudni leszállni"!

2011. okt. 22. 12:22
 29/34 anonim ***** válasza:

tegnap 22:29

Tévedsz. Általában azon a buszon utazók nagy része "bliccel" .

Mennyivel különb az olyan, aki nem vesz jegyet, bérletet?

2011. okt. 22. 12:37
 30/34 A kérdező kommentje:
Az éjszakai járatra úgy enged fel csak a sofőr - tudomásom szerint - ha nála veszel jegyet. A bérletek, egyéb jegyek nem érvényesek itt.
2011. okt. 22. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!