Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Taxival történő utazáskor a...

Taxival történő utazáskor a megtett út vagy az elmozdulás alapján határozzák meg a viteldíjat? Miért?

Figyelt kérdés
2011. okt. 6. 23:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Kilométert nézik.
2011. okt. 6. 23:37
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2011. okt. 6. 23:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Van alapdíj, viteldíj (kilométerenként), a várakozást is számlázzák (ha jól tudom percben mérik). Ezekből tevődik össze. És persze napszaktól és környezettől (város/országút) is függ a tarifa.
2011. okt. 6. 23:46
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
*azért kilométer, mert a kocsi azt tudta/tudja mérni, elmozdulást csak a GPS időszak kezdete óta tudnának, de ugye a kocsi fogyasztása és egyéb költségei jobban összefüggnek a megtett úttal mint a valós elmozdulással.
2011. okt. 6. 23:47
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Elmozdulás? azt mégis hogyan határozták volna meg? és miért függne tőle bármilyen anyagiakban is mérhető tényező (sofőr ideje, fogyott benzin).

Hogy gondoltad ezt? Mész egy városnéző kört, és nem fizetsz semmit, ha ugyanoda visz vissza a sofőr? :D

2011. okt. 7. 00:52
 6/6 anonim ***** válasza:
én értem az elmozdulás logikáját is. mert akkor nincs benne a sofőr mint tényező. lehet h oda lehet jutni a kiszemelt célponthoz 7km es uton meg 10en is a sofőr meg a 10est választja mert neki az ugye jobb(időbe lehet kevesebb is akár igyisugyis többet fizetsz). mig ha elmozdulást nézne akkor mind1 milyen utat talál meg te akkoris a kiszemelt távolságot fizeted ki. persze ezzel se a taxis idejét se az autora juto költségeket nem tudják pontosan kiszámolni. ezzel az utas járna jól.
2011. okt. 7. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!