Vasútállomásokon a szignál külföldön is az a tí-dididí-dididí, vagy az csak nálunk van? Ha máshol más van, linkelnétek olyat?
Figyelt kérdés
Gondolom, mindenki érti, mi ez a tí-dididí-dididí, én ugyan értek a zenéhez, de ha nem baj, nem írom be a hangok neveit és nem linkelek kottát hozzá, nem baj?2011. szept. 19. 10:36
11/13 5432109876 válasza:
Csak a mávnál van, de az IC-knek már másik.
12/13 5432109876 válasza:
Székely Tamás írta, meghirdettek egy versenyt, interjújában azt mondta, hogy 2 dc konyak mellett írta meg. Más zeneszerzők is voltak, de mondjuk nekik nehezebb volt a dolguk- szerintem- mert nem játszahatta a szignált pl. egy vonósnégyes. Ha további infót akarsz, az Indóház márciusi ( név szerint: Havasi Cirmos ) le írnak mindent. Én is onnan tudom.
13/13 10 deka farhát válasza:
Csehországban többféle szignált is használnak az állomásokon:
- egy viszonylag egyszerű hangsor, ezt többfelé hallottam
- gongütésszerű hang, ezt is pár helyen
- ezen felül Prágában a főpályaudvaron használják még Bedřích Smetana: Hazám c. ciklusának 1. tételének (Vyšehrad) első taktusát is (plömm-plömm, plöm-plömmmm), csak hárfa helyett valami digitális plöm-plöm "hangszerrel". De amúgy tök jól szól meg minden :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!