Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vasútállomásokon a szignál...

Vasútállomásokon a szignál külföldön is az a tí-dididí-dididí, vagy az csak nálunk van? Ha máshol más van, linkelnétek olyat?

Figyelt kérdés
Gondolom, mindenki érti, mi ez a tí-dididí-dididí, én ugyan értek a zenéhez, de ha nem baj, nem írom be a hangok neveit és nem linkelek kottát hozzá, nem baj?
2011. szept. 19. 10:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem az a hang a MÁV-é, de engem is érdekel, máshol mi szól. Neten most hirtelen nem találtam.
2011. szept. 19. 10:50
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem, ez csak itthon van. Ausztriában például tara-tatta-ta, Szlovákiában pamparam-pampampam, Kínában meg thi-chichi-tichi.
2011. szept. 19. 10:56
 3/13 anonim ***** válasza:
Csak Magyarországon használják ezt a szignált: [link]
2011. szept. 19. 11:01
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ez csak nálunk van. Nem véletlenül MÁV szignál a neve :)

Én jóarc vagyok, linkelek kottát is:

fehernegyzet.fw.hu oldalon legörgetve.

De Magyarországon is többféle van, a GySEV-nek pl. ez a szignálja:

[link]

Ellenben Csornán ilyen TESCO-szignál jellegű valami van:

[link]

Ugyanígy külföldön is vasutanként változik a youtubeon találhatsz pár példát rá. De van ahol nincs is, ausztriában sok helyen csak elkezd beszélni: Achtung bstg 3.!...

De Mo.-n is van a MÁV-nál EC szignál:

[link]

És IC szignál is:

[link]

2011. szept. 19. 11:05
 5/13 anonim ***** válasza:

Máshol más van, viccesek, már voltam néhány országban vonattal. Viszont nem emlékszem konkrétan egyikre sem, de mókásak, na.

Amúgy a MÁVnál is van egy másik szignál, valami újabb. Hogy mért, azt nem tudom, de utálom.

2011. szept. 19. 11:07
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszi!

Esetleg lehet tudni valamit a tí-dididí-dididí történetéről, honnan, miért van, ki komponálta?

2011. szept. 19. 11:16
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Írta: Székely Tamás

Készült 1972-ben.

[link]

+

[link]

[link]

2011. szept. 19. 11:24
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, főleg ezt az utolsót, nagyon tetszett!

Ha netalán techno remixet írnék ebből a dallamból, azt feltehetem a netre, vagy azután jogdíjat kéne fizetni?

2011. szept. 19. 20:40
 9/13 anonim ***** válasza:
A cikk alapján elvileg megtalálhat a MÁV, de ha nem kapsz érte pénzt, akkor talán nem gáz. De igazából nem tudom biztosan. :)
2011. szept. 19. 23:39
 10/13 A kérdező kommentje:
Azért köszi!
2011. szept. 20. 17:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!