Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért retkesek a vonatok?

Miért retkesek a vonatok?

Figyelt kérdés
Nem tudom elképzelni, hogy most miért. Ennyire rosszul megy nekik, hogy legalább évente egyszer normálisan nem tudnák kitakaríttatni őket? Habár, egyik ismerősöm mesélte, hogy egyszer látta a mosdót takarítani, de a falat is meg a wc-t is ugyanazzal a ronggyal törölték. Nem az új vonatokról beszélek, hanem a távolságiakról. Büdösek és retkesek.
2011. júl. 24. 14:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
86%
valszeg nincs pénz ja
2011. júl. 24. 14:43
 2/22 anonim válasza:
68%
valszeg nem érdemeljük meg, hogy ennyi pénzért normális körülmények között utazhassunk. Az új vonatok kivételével soha nem láttam még tiszta vonatot. Sztm úgy vannak, ahogy a gyárból(?) kijöttek...
2011. júl. 24. 14:49
 3/22 anonim ***** válasza:
78%

1. Nincs pénz rá

2. Mi utasok nem vigyázunk a tisztaságra eléggé

3. A takarítóktól sem várják azt el, hogy megfelelően végezzék a munkát.

Amúgy ha felszállsz a vonatra, elvileg ki van rakva, hogy mikor volt takarítva. Átlag hetente-kéthetente takarítják őket, szemetet viszont a végállomáson ürítik.

2011. júl. 24. 14:51
 4/22 anonim ***** válasza:
86%
Egyrész nincs pénze a MÁV-nak, másrészt sok igénytelen proli és ingyenélő cigány utazik rajta. Sokszor ingyen, akiket pont nem érdekel, hogy milyen állapotban hagyják ott az eszközt amivel utzanak. Hiszen náluk otthon is ugyanilyen mocsok és igénytelenség van. Aki igényes, vagy tehetősebb az ritkábban utazik vonattal, akik tehát vigyáznának rá, azok vannak kebesebben. Szerintem.
 5/22 A kérdező kommentje:
Igen...azért ez gáz egy ekkora cégtől. Amikor voltak itt külföldi ismerőseim, és hosszabb távot vonattal utaztunk, teljesen le voltak döbbenve. Mondták, hogy nyilván egyik ország sem hibátlan, minden helynek van gyengébb pontja, de legalább a tömegközlekedésre, vonatokra odafigyelnek, legalább is jobban, mint itt.
 6/22 anonim ***** válasza:
50%
Honnan jöttek az ismerőseid? Nyugatról? Mert ott a vonatjegyek kicsit más áron futnak, mint itthon...
2011. júl. 24. 14:53
 7/22 A kérdező kommentje:
Igazatok van. Habár én még egyszer nem láttam ilyet, hogy mikor volt takarítva. De az ablakok..és a szag. Nem tudom elhinni, hogy azok takarítva is voltak valaha...
2011. júl. 24. 14:53
 8/22 anonim válasza:
84%
Én főleg IC-n utazok, de ott se rózsás a helyzet. A különbség az első, meg a másodosztály közt csupán annyi, hogy az elsőn le van pucolva az ablak, meg nincs cigány.
2011. júl. 24. 14:55
 9/22 anonim válasza:
100%
De a budin ugyanúgy kéthetes hányás szárad, és szemét van mindenütt.
2011. júl. 24. 14:56
 10/22 A kérdező kommentje:
Még az a vicces, amikor Pest környékén új vonattal utaztam. Az ellenőr ellenőrzéskor "véletlenül" csak úgy elment egy roma család mellett... vagyis pontosítanék: ilyen vagy 3-or előfordult, habár az illetők velem együtt szálltak. Nem vagyok rasszista, sőt, de ezt nem igazán értem.
2011. júl. 24. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!