Mit jelentettek a jogosítványban az "F" kategóriák?

F1=mezőgazdasági vontató
F2=???
F3=?daru
F4=?túlméretes jármű
F5=csulós busz
egyenlőre ennyi tudtam kinyomozni:)ha valaki tudd még vmit megköszönném

Én F3-F4-re vizsgáztam MHSZ-nél.
Sztem is létrás az egyik F3 (létrás azt hiszem Tátrával vizsgáztam), míg a másik F4 túlsúlyos, túlméretes járműre szól. (Pótkocsis Zillel)
Az F5 sztem is a csuklós busz
A különleges gépjárműveket külön jogszabály öt csoportba sorolja:
F1: háromnál több tengelyű, ill.lánctalpon vagy fél-lánctalpon haladó gépjárművek, nem kormánykerékkel vagy kormánykarral, ill. nem a jármű elejéről kormányzott gépjárművek;
F2: gépjárműnek minősülő villamos és motoros targoncák;
F3: a szokványos gépjárművektől eltérő felépítésű ,szerkezetű (darus ,fúrótornyos ,létrás ,hóekés ,seprős ,stb.) gépjárművek, valamint az olyan gépjárművek ,amelyeknek előrenyúlása a kormánykerék középpontjától számítva eléri vagy meghaladja a 2 métert, továbbá a hátsókerék kormányzású gépjárművek;
F4: olyan gépjárművek amelyeknek méretei (szélessége ,magassága ,hosszúsága ,vagy súlya) a méretkorlátozásokat meghaladják ,továbbá a nem nyomkövető járműszerelvények ,hosszú építőgépeket szállító vagy vontató , ill. hasonló vontatmánnyal összekapcsolt gépjárművek;
F5 csuklós autóbuszok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!