Mi történik, ha a metró leáll vagy kigyullad az alagútban? Hogy lehet kijönni?
Vannak vészkijáratok.
És amikor még Pesten laktam, én is sokszor tapasztaltam, hogy néha megáll a metró, de szerintem ennek ez főleg azért lehetett, mert a következő megállónál már állt egy szerelvény, és feltorlódtak volna, ha nem állunk meg. A vonatok is ugyan ezt csinálják nagyon sokszor, be kell várniuk egymást ezért vagy azért.
Ez az állomástávú közlekedés csak akkor lenne megfelelő, ha mindne állomás távolsága azonos lenne, és a szerelvények azonos terheléssel ugyanúgy gyorsulnának-lassulnának.
Mivel ez nyilván nem így van, egyik szerelvény hamarabb érne a köv állomásra mint a mögöttelévő, és borulna a bili.
Amúgy nem találtátok fel a spanyolviaszt, balesetek (pl gázolás esetén) a forgalmat szándékosan állomástávolságban szabályozzák, azaz akkor indulhat a mögöttes, ha az előttes kihaladt az állomásból. Ennek eredménye eddig mindig az volt, hogy a szerelványek feltorlódtak, és jópár szerelvényt a Deákon vissza kellett fordítani, hogy a másik vágányon ne legyen mindne üres. (Ugyanis a balesetes végen a fordítás az üzemszerűnél jóval lassabb.
Emellett ha üzemszerűen állomástáv lenne, akkor a csúcsidei 2.15-ös követés lenne minimum 5-6 perces. Azt meg ugye senki nem szeretné. A vonal nem véletlenül van kiépítve térközi közlekedésre, így kelet 2 percenként kldeni a szerlevényeket.
Az meg hogy volt épp valami gebasz, és emiatt várakozni kellett... Ilyen megesik, de "mindmeghalunk"-at vizionálni felesleges.
Ezt most jól értelmezem utolsó?
Ha kigyullad teszem azt a középső kocsi, akkor is bemegy a metró a köv megállóig, égő kocsival és tele utasokkal?
Amúgy most hogy volt a Forgách meg az Árpád között h. kigyulladt, meg a Pillangónál is hogy kifüstőlt én személy szerint igen csak beparázok amikor megáll vagy lelassít 2 megálló közt. :(
Ha megállna, azzal mit nyernél? Tele lenne füsttel az alagút, te megy 10 percig gyalogolhatnál benne! Na meg hogy szállnál ki a kocsiból?
Bár lehet, hogy tényleg megáll, de az csak a legvégső esetben célszerű!
Amúgy elvileg előfordulhatna, hogy a vezető megáll, kinyitja az átjárót, mindenki átmegy a másik kocsiba. De mire ezt megcsinálná, annyi idő alatt a vonat úgyis beérne a vonat az állomásra, így nem sok értelme lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!