Befizessem a bkv büntetést?
Figyelt kérdés
Állítólag 2004. júliusi a a 3as metrón büntettek meg. Nem emlékszem rá, de sokat utaztam metróval, megeshetett. Azóta kaptam egy levelet januárban, egyet meg most, de ebben már azt írja, ha nem fizetek, jogi útra tereli az ügyet. Mindezt 13.000-ért. Megéri neki beperelni ekkor összegért? Nem tértivevénnyel jött a levél.2009. márc. 5. 20:28
1/4 anonim válasza:
A bkv büntetést azért érdemes befizetni, mert sajnos kamatozik. Idő elteltével jóval nagyobb összeggel fognak megtalálni. Az emberek próbálnak olyasmire is alapozni pl, (hogy már ha elköltöztél onnan) de lakik ott rokonod ahová be vagy jelente, rajta keresztűl megtalálhatnak. Egy év múlva pedig már bírósági ügy is lehet belőle. Sajnos.
2/4 anonim válasza:
Szia.
Nem tudom nálad mi a helyzet de ezt érdemes elolvasni mielőtt bármit is csinálsz.
Remélem sikerült segíteni.
3/4 anonim válasza:
ha nem akarod, hogy követeléskezelőhöz / végrehajtóhoz kerüljön az ügyed, mielőbb lépj! Hívdd fel az ügyfélszolgálatot, és kérdd, hogy faxolják el neked, vagy küldjék el levélben a bírság másolatát, melyet neked anno alá kellett írnod, mikor "elkaptak". Ha ezt nem tudják elküldeni, nem is tudják bizonyítani az egészet.
De ritkán szoktak tévedni. Szekem fizesd ki, h minél kisebb legyen az un. késedelmi kamat...
4/4 anonim válasza:
Ha nem tértivevénnyel jött, akkor is érvényes! Fizsed be, mert baj lehet belőle!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!