Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért mondja a MÁV pénztáros...

Miért mondja a MÁV pénztáros hogy csaló vagyok, mikor BKSZ jegyet veszek Fehérvárig, de onnan még tovább utazok egy másik jeggyel?

Figyelt kérdés
Mivel Fehérváron túlra utazom, ezért mindig úgy kérek jegyet, hogy Fehérvárig BKSZ, majd Fehérvártól kérek még egy jegyet Szfvár-Repülőtérig. Ekkor azzal jönnek, hogy addig nem érvényes a BKSZ, mire én mondom, hogy ezzel tisztában vagyok, ezért kérem külön külön a jegyet. Ma viszont egyenesen lecsalózott a jegypénztáros, kioktatott, fejemhez vágta hogy 10 forintért eladom a becsületemet meg hasonló, kiadta a BKSZ-es jegyet, de a másikat nem. Átálltam másik pénztárhoz, ott kiadták. De volt már arra is példa, hogy Budatétény-Szfvár-Repülőtér jegyet kértem, ami ugye nem BKSZ, hanem sima egyszerű jegy, megkérdezte hogy addig van-e jegyem, mondtam van bérletem, és egyből rávágta hogy nem adhat BKSZ, és nem adta ki a jegyet. Nem veszem nagyon a lelkemre ezeket a kötekedéseket, csak picit idegesít már. Most akkor kinek van igaza?
2011. márc. 25. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Most akkor vonaton nem él a BKSZ? Mert akkor nem értem,hogy a Páty-Bp buszon 185 helyett 125-135 a jegyem(nem emlékszem pontosan),viszont mondjuk egy Bp-Szfh közé nem érvényes?WTF?
2011. márc. 26. 21:18
 12/13 anonim ***** válasza:

Miért csak ilyen keveset kap egy bérlet árából a MÁV?

Az IC-nél arra gondoltam, hogy még határon belül sem lehet BKSZ jegyet venni. Ha én például csak Kelenföldig szeretnék menni, azt személyvonattal meg lehet oldani, de az IC-re akkor sem érvényes a BudapestBérlet, ha megvveszem az 540 Forintos pót- és helyjegyet mellé. Tehát határon belül vagyok, de mégsem érvényes...

Szerintem inkább kerülne kicsit drágábba a BudapestBérlet, de lehessen minde budapesten belül megtett útra használni. És mint minden más bérletnek, ennek is lehetne 1. osztályra szóló változata is, és akkor nem kellene állandóan külön-külön megvennem a különbözeteket...

2011. márc. 26. 21:29
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem egeszen stimmel a Tesco-s hasonlat, inkabb ugy lenne jo, hogy ha TESCO szalamit veszel kedvezmenyesen akkor csak TESCO zsomlet vehetsz hozza, akkor is ha az mondjuk 5 forinttal dragabb mint a Pek Bacsi Sutode szinten ott arult zsemleje.

Miert NE vehetne 180+10et az aki 190et megy? Hogy a ketto nem ugyanannyi az mar a vasut hulyesege. Ja hogy logika kene hozza kerem...

Akkor nincs mit tenni, szabalykoveto magatartas leszallni es a kovetkezo vonattal tovabbmenni. Magyarorszag, igy szeretunk :)

2011. márc. 28. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!