Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi bajom lesz, ha bérletet...

Mi bajom lesz, ha bérletet nyomtatok?

Figyelt kérdés

17éves diák vagyok, most a helyi járat bérlet ára fel lett emelve. Ami nagyon drága.

Azon gondolkodom, hogy nyomtatok.

Ha kiderülne, milyen bajaim lehetnek?

Köszi (:

2011. márc. 2. 11:34
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
hát, nemtudom mit tegyek...
2011. márc. 2. 12:57
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Figyi. Mivel a bérlet közokirat ezért te közokirathamisítást követnél el. Ez igen súlyos dolog.

Már akkor jobban jársz ha egyáltalán semmilyen bérleted nincs és ha lebuksz max kifizeted a bírságot, vagy trükközöl. De az okirathamisítás az bűncselekmény, ha elkapnak bíróság előtt végzed.

Ismerősöm így járt 1 év felfüggesztttet kapott érte.

Ez azt jelenti, hogy 1+5 évig tiszta erkölcsi bizonyítványt sem kap mert elítélték. Semmi komolyabb állásban nem helyezkedhet el mert minden ilyen komolyabb helyen kérnek erkölcsit. És ottlesz benne hogy elítélték...

Gondolkozz el ezen nagyon... Azt a párezer forintot inkább ne a Mekiben vagy a diszkóban költsd el, hanem vegyél bérletet...

2011. márc. 2. 13:05
 13/26 A kérdező kommentje:

Elfogok gondolkodni..

Mellesleg, már meglettem böntetve 1x, lejárt bérlet miatt. Másfél éve volt, egyből kidbotam a csekket:$ Azóta nemjött semmilyen levél. Ebből még lehet komolyabb bajom?

És hogy birnék "trükközni"?

2011. márc. 2. 13:10
 14/26 anonim ***** válasza:
65%
Pokolra jutsz es megdoglesz.
2011. márc. 2. 13:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Az igazság az, hogy szerintem nem olyan drága az a diák bérlet. Ha azt nézed, hogy autóval mennyiből lehetne eljárni akkor rosszabbul járnál. Az egyik osztálytársam fénymásolt bérletet és nem bukott le vele a mai napig. Csak akkor veszik észre ha kiveszik és fény felé tartják, mert nincs benn a vízjel. Ha lebuksz szerintem nem elég pótdíjat fizetni ami 5-6 ezer forint, mert ez már hamisítás. Én a helyedben nem kockáztatnék ilyenen, folyton azon kéne aggódni, hogy mikor buksz le.
2011. márc. 2. 14:41
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

"hát, nemtudom mit tegyek..."

Majd én megmondom. 17 vagy, hamarosan felnőtt ember. Meg kell tanulni, hogy az élet nem habostorta, azért, hogy bizonyos dolgok meglegyenek, mások dolgokról le kell tudni mondani.

Ma Magyarországon emberek milliói élnek így, szerény anyagi körülmények közt, vagy egyenesen szegénységben, de mégis tisztességesen, mert megtanulták összehúzni a nadrágot, és van egy erkölcsi határ, amit nem lépnek át. Ha mindenki úgy gondolkodna, mint te, hol tartanánk? Így is elég baj, hogy ilyen fiatalon már ekkora dilemma neked a "jó" és a "rossz" között dönteni.

Ha belevágsz a dologba, azokat az embereket köpöd szemen, akik tisztességesen kiizzadták azt a pár ezrest, még drágítás után is, és fizetnek az olyanok helyett, akik meg magasról tesznek az egészre.

Inkább vedd tudomásul, hogy ez van, ilyen az élet, és igenis áldozatokat kell hozni azért, hogy a szükséges dolgok meglegyenek. Lehet, most le kellene mondanod a szórakozásra szánt pénzed egy részéről, vagy akármiről, de elég szomorú, hogy viszonylag érett korod ellenére hamarabb gondolsz a törvénytelen útra, mint erre.

Vállalj egy kis felelősséget, legyél felnőtt, és tűrj. Mindenki szív a magas árak miatt, nem csak te.

2011. márc. 2. 17:53
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Észre lehet venni a hamisított bérletet. Ha valaki ilyen teületen dolgozik, egyből feltűnik neki, ha valami nem eredeti. Néha úgy tűnik, hogy nem figyelnek, de ha látnak valami rendelleneset, az feltűnik nekik. Eredeti jeggyel/bérlettel könnyebb :)

"Nyugtalan? izzad? remeg? - ezek a bliccelés tipikus tünetei! Kezelje őket érvényes jeggyel vagy bérlettel!

A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérjük olvassa el a pótdíjtáblázatot, vagy kérdezze meg pénztárosát, ellenőrét!" (BKV-s reklám)

2011. márc. 2. 20:48
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat, inkább megveszem. ;)
2011. márc. 2. 21:34
 19/26 anonim ***** válasza:
Minden honapban más szinü pecsétet raknak ám a bérletre de ha te nagyon hamisitani akarod a bérleted majd ha jól megbüntetnek akkor majd elgondolkodsz !! Én is megveszem rendesen a bérletem Minthogí pénzbirságot kapjak !
2011. okt. 13. 17:46
 20/26 A kérdező kommentje:
Spanom, ez helyijárat bérlet, ezen nicnsen semmiféle pecsét..;) azóta igy ut azok, hogy nyomtatom hahahahahahhahahahaha ku rva any ádat állam!
2011. okt. 13. 20:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!