Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mi bajom lesz, ha bérletet...

Mi bajom lesz, ha bérletet nyomtatok?

Figyelt kérdés

17éves diák vagyok, most a helyi járat bérlet ára fel lett emelve. Ami nagyon drága.

Azon gondolkodom, hogy nyomtatok.

Ha kiderülne, milyen bajaim lehetnek?

Köszi (:

2011. márc. 2. 11:34
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
okirathamisitás
2011. márc. 2. 11:36
 2/26 A kérdező kommentje:
És az mekkora büntetéssel jár?
2011. márc. 2. 11:41
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
276. § Aki jog vagy kötelezettség létezésének, megváltozásának vagy megszűnésének bizonyítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú magánokiratot használ, vétséget követ el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
2011. márc. 2. 11:48
 4/26 A kérdező kommentje:

Hmm..köszönöm.

De szerintem azért megpróbálom

2011. márc. 2. 11:51
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Én nem próbálnám meg a helyedben, mert egy szimpla ellenőrzésnél lebuksz. Sajnos az osztáylktársaim közt volt egy srác, aki megpróbálta. Anyuci és apuci fizették ki a majdnem 300 ezer forintos bírságot.

Vagy neked vígan kifizetnék a szüleid? Nyilván jobb, ha egy hónapban pár ezred elmegy rá. Te tudod. De ezerszer könnyebb lebukni vele, mint gondolod.

2011. márc. 2. 11:59
 6/26 A kérdező kommentje:

Én, amióta busszal járok, (lassan 5 éve) egyszer nemvolt ilyen ellenőrzés.

Kaller jött, annak csak felmutatom, odaadom a diákigazolványom, és kész.

De azért alszom inkább rá 1-et.:)

2011. márc. 2. 12:05
 7/26 anonim válasza:
100%

Szerintem nem érdemes, mert az első ellenőrzésnél lebuksz a nyomtatott bérlettel.

Ennél még az is jobb, ha nem veszel jegyet és úgy utazol, az kisebb vétségnek számít (ezzel nem azt mondom, hogy az jó). Vagy kérd meg a szüleid, hogy vegyenek neked, vagy mondjuk sétálj...

2011. márc. 2. 12:07
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Pont a kaller az, aki kiszúrja. nagy tévedés azt hinni, hogy nem figyelnek. Azt ne hidd, hogy külön hamisítók után szaglászó ellenőrök is razziáznak majd. A kallerek viszont nem ma jöttek a falvédőről. De figyelj, te tudod. Én nem kockáztatnám a koszos erkölcsi megszületését, egy nyamvadt egyetemre sem vesznek fel, ha így elk.úrod ilyen fiatalon.

Persze, 17 vagy, pofázhat neked bárki bármit.

2011. márc. 2. 12:17
 9/26 A kérdező kommentje:
De ha most ugyan olyan papirral, és ugyan ugy megcsinálom... Nemhinném, hogy észre veszi
2011. márc. 2. 12:30
 10/26 anonim válasza:
100%
Szerintem, aki úgymond ezzel foglalkozik, az észreveszi. De ha ennyire szeretnéd, próbáld ki, ha nem veszi észre, jól jártál, ha észreveszi, akkor meg csúnyán megszívtad. Te tudod, mennyi kockázatot ér meg neked ez az egész.
2011. márc. 2. 12:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!