Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha ma megvettem egy 33km-es...

Ha ma megvettem egy 33km-es vonatbérletet, de nem utaztam vele, akkor azt másnap fel lehet használni?

Figyelt kérdés
2011. febr. 18. 15:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"100km alatt az érvényesség a kiállítás napja+1 nap, és az utazást az első napon kell megkezdeni."

Ez mondjuk nem teljesen igaz, mert lehet elővételben is jegyet venni.

"Amit te mondasz az a 100 km feletti jegyeknél van."

Mit mondok én? Az érvényesség ideje alatt a menetjegy visszaváltható. Az tök mindegy, hogy hány km-es. És a 33-as is érvényes 2 napig, csak éppen az utazást az első nap meg kell kezdeni.

2011. febr. 21. 08:01
 12/13 anonim ***** válasza:

Háhááháá, annyira szeretem amikor síkhülyék magyaráznak, és osztják az észt a másinak.

"Ez mondjuk nem teljesen igaz, mert lehet elővételben is jegyet venni. "

Tökmindegy milyen elővételi kezdőnappal váltod mindig +1 nap lesz a 33 km-es jegy...

"Az tök mindegy, hogy hány km-es. És a 33-as is érvényes 2 napig,"

Kapaszkodj meg barátom, egy idézet csak neked az személyszállítási üzletszabályzatból:

6.5.3. Az egy útra szóló menetjegy érvénytartama

a) az 1 - 200 km távolságra kiadott menetjegy az érvényesség első napját követő nap 24.00 órájáig,

b) a 201 - 400 km távolságra kiadott menetjegy az érvényesség első napját követő második nap 24.00 órájáig,

c) a 400 km-en felüli távolságra kiadott menetjegy az érvényesség első napját követő harmadik nap 24.00 órájáig

érvényes.

Külön felhívoma figyelmed arra hogy a 33 km az 1 és 200 km közé esik! Tehát igen, annak az érvénytartama is: érvényesség első napja+1 nap.

Legközelebb kicsit felkészültebben vitázz.

2011. febr. 21. 09:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Háhááháá, annyira szeretem, hogy bizonyos emberek fitogtatják itt a tudásukat, csak a szöveget nem tudják értelmezni.

Az elővételt azért írtam, mert te a "kiállítás" napját írtad, holott az érvényesség kezdete nem feltétlenül egyezik meg a kiállítás napjával. Ez nyilván nem változtat az érvényességen, de azért nem mindegy, miről is beszélünk.

Azt, hogy tök mindegy, talán szövegkörnyezettel próbáld meg értelmezni:

"Az érvényesség ideje alatt a menetjegy visszaváltható. Az tök mindegy, hogy hány km-es. És a 33-as is érvényes 2 napig"

Tehát abból a szempontból tök mindegy, hogy visszaváltható-e. Mert az érvényesség alatt visszaváltható, és a 33 km-es jegy (ahogy kitűnően idézted is az ÜSZ-ből, igaz, már eddig is tudtuk, mert írták) 2 napig érvényes. Nem igazán értem, ezzel milyen kifogásod van.

2011. febr. 21. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!